Perspective

VIDEO Cât de „revoluționară” va fi Administrația Trump

VIDEO Cât de „revoluționară” va fi Administrația Trump

ieri, 18:50

Declarațiile de intenție, dar mai ales persoanele numite în funcție, trădează o schimbare majoră a politicii Statelor Unite ale Americii sub conducerea noului președinte Donald Trump. Abandonarea proiectelor de globalizare pentru o întoarcere către naționalismul economic, atacarea directă a fundamentelor intelectuale ale stângii și o întoarcere către un conservatorism strict ar urma să fie liniile directoare ale acțiunii strategice a Americii în următorii ani. Astăzi, Trump și-a preluat mandatul la Casa Albă.

 • Soros: Brexitul ar putea dura trei zile, britanicii sunt în negare
  Soros: Brexitul ar putea dura trei zile, britanicii sunt în negare
  ieri, 18:20

  Britanicii sunt într-un stadiu de negare cu privire la consecințele părăsirii Uniunii Europene, însă, confruntați cu înrăutățirea condițiilor de trai din cauza deprecierii lirei sterline și a creșterii inflației, vor realiza că au făcut o alegere greșită și vor reveni în blocul comunitar, potrivit miliardarului american George Soros, care estimează că Brexitul ar putea dura doar trei zile.

 • Facultățile pot renunța la lucrarea de licență
  Facultățile pot renunța la lucrarea de licență
  ieri, 15:25

  Facultățile pot renunța la susținerea lucrării de licență, la finalizarea studiilor din acest an. Facultatea de Drept a Universității București a ales doar testul grilă pentru licența din vara acestui an, precizând că nu este o premieră, pentru că și în perioada 2007-2011 s-a putut opta între examen și lucrare.

 • Condițiile de ridicare a mașinilor care staționează neregulamentar pe carosabil și regulile pentru bicicliști sunt schimbate de mâine
  Condițiile de ridicare a mașinilor care staționează neregulamentar pe carosabil și regulile pentru bicicliști sunt schimbate de mâine
  ieri, 15:00

  Regulile de ridicare a mașinilor considerate că staționează neregulamentar pe carosabil sunt modificate începând de mâine, în baza unei hotărâri de guvern. Până în prezent, pe fondul vidului legislativ, procedurile de ridicare a vehiculelor au fost reglementate prin hotărâri ale consiliilor locale.

 • VIDEO Aproape niciun centru medical din București nu are vaccinul împotriva hepatitei B. Între timp, ministerul explică românilor că vaccinul salvează vieți
  VIDEO Aproape niciun centru medical din București nu are vaccinul împotriva hepatitei B. Între timp, ministerul explică românilor că vaccinul salvează vieți
  ieri, 13:01

  Aproape niciun mare centru medical din București nu are în stoc vaccinul împotriva hepatitei B, situație semnalată și în alte orașe importante, în lipsa implicării Ministerului Sănătății. Aceasta deși ministerul a reluat recent campania națională pentru vaccinare, apelând la actori și alte vedete pentru a le explica românilor că vaccinul poate salva vieți. Profit.ro a cerut de 10 zile lămuriri la minister, care nu a transmis însă niciun răspuns.

 • Economia Chinei a crescut anul trecut cu 6,7%, cel mai scăzut ritm din ultimii 26 de ani
  Economia Chinei a crescut anul trecut cu 6,7%, cel mai scăzut ritm din ultimii 26 de ani
  ieri, 10:37

  China, a doua economie mondială, a înregistrat în 2016 o creștere a produsului intern brut (PIB) de 6,7%, cel mai scăzut ritm din ultimii 26 de ani, după un avans peste estimări în ultimul trimestru al anului, potrivit datelor publicate vineri de biroul chinez de statistică, citate de Reuters.

 • Trump a decis ce ordine va semna astăzi, din prima zi la Casa Albă
  Trump a decis ce ordine va semna astăzi, din prima zi la Casa Albă
  ieri, 10:25

  Donald Trump se pregătește să semneze ordine executive vineri, în prima sa zi la Casa Albă, pentru a face primii pași către reducerea imigrației, construcția unui zid la granița dintre SUA și Mexic și anularea unor politici-cheie ale președintelui Barack Obama.

 • Rovinietele impuse șoferilor sunt modificate de astăzi
  Rovinietele impuse șoferilor sunt modificate de astăzi
  ieri, 07:15

  Cuantumul rovinietelor este modificat de astăzi pentru șoferii care conduc anumite categorii de autoturisme sau autocare, ca efect al unei noi grile elaborate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 • Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu: Prognoza de creștere economică a Guvernului, de 5,2%, pare nerealistă
  Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu: Prognoza de creștere economică a Guvernului, de 5,2%, pare nerealistă
  joi, 15:44

  Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu afirmă, într-un interviu acordat News.ro, că prognoza de creștere economică a Guvernului Grindeanu, de 5,2%, "pare lipsită de realism", iar explicații pentru care "prognoza este săltată" nu există. El spune că administrația Prezidențială este îngrijorată că nu vor putea fi evitate anumite ajustări negative, inclusiv prin reducerea investițiilor la un nivel mai mic decât în 2016 chiar.

 • INFOGRAFIC Manchester United a pus capăt hegemoniei financiare de 11 ani a Realului (Deloitte)
  INFOGRAFIC Manchester United a pus capăt hegemoniei financiare de 11 ani a Realului (Deloitte)
  joi, 15:00

  Manchester United a pus capăt hegemoniei de 11 ani a spaniolilor de la Real Madrid în topul Deloitte Football Money League, echipa engleză compensând rezultatele slabe de pe gazon cu rezultatele financiare excelente din afara sa. Ultima dată când multipla campioană a Angliei a deținut prima poziție în topul financiar al celor de la Deloitte a fost în sezonul 2003/2004.