Asiguratori: Costurile cu ora de manoperă pentru reparatiile auto au crescut cu 21% în 2023. Tendință constantă de majorare a tarifelor pentru lucrări de caroserie

Asiguratori: Costurile cu ora de manoperă pentru reparatiile auto au crescut cu 21% în 2023. Tendință constantă de majorare a tarifelor pentru lucrări de caroserie
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2024

Costurile cu ora de manoperă la reparațiile auto au crescut cu 21% anul trecut, față de 2022, iar în intervalul 2020 – 2023 a fost înregistrată o creștere medie de 36%, conform unei analize realizate de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Cercetarea vizează peste 490.000 de calcule efectuate prin intermediul programului Audatex, de unitățile reparatoare din România, scrie Agerpres.

Disney+ scumpește din nou abonamentul în România CITEȘTE ȘI Disney+ scumpește din nou abonamentul în România

„Potrivit datelor colectate, în intervalul 2020 – 2023 (media pe ani), se observă o creștere medie cu 36% , respectiv 21% în 2023, comparativ cu 2022. Această dinamică accentuată reflectă o tendință constantă de majorare a tarifelor de manoperă pentru lucrările de caroserie”, se menționează în comunicat.

În ce privește situația pe județe, din analiza menționată se poate constata faptul că tariful mediu pe ora de manoperă prezintă variații semnificative de la un județ la altul. Județele în care se observă constant cel mai ridicat nivel al acestui indicator sunt: Brăila (226 lei), urmat de Tulcea (187 lei), Satu Mare (183 lei) și București (179 lei), conform datelor din 2023.

„Nu în ultimul rând, analiza tarifelor pe ora de manoperă în cazul principalelor mărci de autovehicule comercializate în România a scos în evidență creșteri importante pentru majoritatea acestora, cele mai relevante fiind: Seat +50%, Volvo +45%, Honda și Chevrolet +44%, Mitsubishi +40%”, arată studiul.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) este organizația responsabilă cu supravegherea și analiza costurilor asociate reparațiilor auto în România, oferind date și soluții relevante pentru industria asigurărilor auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
manoperă
reparatii auto
service