Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 20 dec 2021

Biofarm, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, a inaugurat in 2021 cea mai modernă fabrică de producție și testare, în care s-au investit peste 35 milioane de euro, exclusiv din fonduri proprii. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Biofarm este unul dintre primii producători români de medicamente, compania fiind înființată în anul 1921. Anul acesta compania aniversează două evenimente majore: 100 de ani de activitate neîntreruptă și inaugurarea unei noi unități de producție care a fost realizată, exclusiv, din fonduri proprii.

Cu o suprafață utilă de peste 10.000 mp și un flux de producție anual de trei ori mai mare față de unitatea existentă, noua fabrică Biofarm asigură producerea unui portofoliu complex de produse farmaceutice și face posibilă dezvoltarea acestuia cu tratamente inovative, adaptate consumatorului modern. Noua unitate de producție are patru fluxuri de producție – comprimate/comprimate filmate/drajeuri, capsule moi, soluții și siropuri. 

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

“Realizarea unei noi unități de producție și testare, dar și dotarea acesteia cu echipamente de ultimă generație, sunt primii pași către viitor. Suntem mândri să afirmăm că noua unitate de producție este poate cea mai mare investiție greenfield din România ultimilor 30 de ani din domeniul farmaceutic. Aceasta va avea o contribuție importantă la creșterea ofertei de locuri de muncă și la formarea specialiștilor din industrie.,” a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

În prezent, Biofarm este cel mai important producător român de capsule gelatinoase moi, între primii trei producători români de soluții și suspensii pentru administrare orală și unul dintre cei mai mari fabricanți de comprimate și drajeuri din România. Biofarm realizează, în prezent, exporturi în 12 țări (Azerbaidjan, Cehia, Cipru, Georgia, Irak, Lituania, Malta, Moldova, Rusia, Ungaria, Ucraina, Kyrgyzstan), iar obiectivul pentru perioada următoare este ca exportul să reprezinte 10% din cifra de afaceri Biofarm. Pentru dezvoltarea companiei în plan extern, s-au inițiat negocieri cu parteneri din Asia de Sud Est, cu țările din Africa și din Orientul Mijlociu.

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

În laboratorul de analiză fizico-chimică al noii unități de producție Biofarm, există un nucleu de specialiști cu o experiență vastă, care au acces și la cursurile de perfecționare continuă pentru dezvoltarea și validarea metodelor analitice la standarde europene pentru produsele Biofarm. Biofarm și-a propus ca în următoarea perioadă să lanseze pe piață produse prin care vizează satisfacerea nevoilor unor tipologii distincte de consumatori, orientați către formule moderne și forme farmaceutice inovative.

În prezent, portofoliul Biofarm acoperă cele mai importante arii terapeutice din divizia Consumer Healthcare-digestiv & metabolic, respirator & ORL, cardiovascular & circulator, sistem nervos, multivitamine, cu peste 20 de branduri reprezentative și  este lider de piață volumic în categoriile de referință a 7 dintre brandurile sale: Bixtonim, Carmol, Colebil, Triferment, Sennalax, Nervocalmin și Cavit Junior.

Biofarm a înregistrat o cifră de afaceri de 179 milioane lei în primele nouă luni din 2021 și un profit net de 54,8 milioane lei, în creștere cu 20%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania și-a propus o dublare a cifrei de afaceri în următorii ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
biofarm
industria farmaceutică