Patria Bank, profit în creștere la 3 luni

Patria Bank, profit în creștere la 3 luni
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 15 mai 2024

Patria Bank a încheiat primul trimestru din 2024 cu un profit net de 8,1 milioane de lei, în creștere cu 171% față de aceeași perioadă a anului precedent, pe fondul scăderii provizioanelor de risc de credit și al îmbunătățirii rezultatului operațional.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Venitului net bancar a crescut cu 14% in primele 3 luni ale anului 2024, evoluție susținută în principal de veniturile nete din comisioane, care au crescut cu 17% la 9,8 milioane de lei, si cele din activitatea financiară, care a avansat cu 59%, la 9,1 milioane de lei. Veniturile din dobânzi au crescut cu 5%, la 31,4 milioane de lei.

Cheltuielile operaționale au crescut cu 13%, la 40,9 milioane de lei, în principal ca urmare a creșterii capitolului alte cheltuieli operaționale cu 30% a 15,9 milioane de lei, în acestea fiind inclusă și taxa de 2% pe veniturile bancare, în valoare de 1,8 milioane de lei. Cheltuielile cu personalul s-au majorat cu 5%, la 19,6 milioane de lei.

Isărescu, despre un nou mandat la conducerea BNR: „O să mă duc în Parlament dacă o să fiu invitat”. Ce schimbări se pregătesc CITEȘTE ȘI Isărescu, despre un nou mandat la conducerea BNR: „O să mă duc în Parlament dacă o să fiu invitat”. Ce schimbări se pregătesc

Costul net al riscului s-a redus, cu ajustări nete de depreciere în valoare de 1,1 milioane de lei, față de 4,7 milioane de lei în aceeași perioadă a anului precedent.

Rata expunerilor neperformante (NPE) s-a diminuat de la nivelul de 7,35% la martie 2023 la 5,2% la martie 2024, în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu ajustări de depreciere a crescut ușor pana la nivelul de 62%.

Activele totale au crescut cu 3% la 4,2 miliarde de lei, excedentul de lichiditate fiind investit în Titluri de Stat și credite acordate clientelei. Portofoliul de credite s-a majorat cu 3%, la 2,1 miliarde de lei.

Depozitele de la clientelă au crescut cu 6%, la 3,3 miliarde de lei.

Rezultat operațional a crescut cu 18%, la 9,4 milioane lei, față de aceeași perioada a anului precedent.

Rata fondurilor proprii totale la nivel consolidat a fost de circa 20%.

viewscnt
Afla mai multe despre
patria bank
rezultate patria bank
profit patria bank