Susținute de rezultatele financiare la T1, acțiunile Băncii Transilvania aduc bursa pe un nou maxim istoric

Susținute de rezultatele financiare la T1, acțiunile Băncii Transilvania aduc bursa pe un nou maxim istoric
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 mai 2024

Pe o lichiditate în creștere, indicele principal de la BVB atinge o nouă valoare record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Săptămâna de tranzacționare a început pe marile burse ale lumii într-o zonă de indecizie, cu fluctuații mici ale indicilor de la Paris și Londra, cu o corecție pentru indicele DAX40 de la Frankfurt și o ușoară tendință de apreciere la New York Stock Exchange.

În pofida acestui relativ impas, la BVB consemnăm un nou maxim istoric. Indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,14%, până la nivelul de 17.316,45 de puncte, tractat de saltul de 1,54% al titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au închis la prețul de 29,60 lei/acțiune o ședință în care au cumulat cele mai mari transferuri ale zilei, de 17,04 milioane lei. Cotația este susținută de raportarea trimestrială în care instituția de credit a raportat o majorare cu 35% a profitului net.

Susținute de rezultatele financiare la T1, acțiunile Băncii Transilvania aduc bursa pe un nou maxim istoric

În ansamblu, ședința a fost bună prin prisma lichidității. Rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 64,14 milioane lei (12,89 milioane euro), acesta fiind în plus mai bine dispersat în adâncime ca număr de emitenți cu volume relevante.

Bani din cerealele ucrainiene. Liderul transportului fluvial românesc distribuie dividende cu valoare dublă CITEȘTE ȘI Bani din cerealele ucrainiene. Liderul transportului fluvial românesc distribuie dividende cu valoare dublă

Interesul a fost capacitat pe piața reglementată după ce subscrierile investitorilor individuali în oferta publică derulată de Premier Energy (PE) au frânat puternic în contextul depășirii limitei de  timp în care aceștia puteau beneficia de discountul de 5% specificat în prospectul operațiunii de piață. În sistemul Bursei s-au strâns peste 13.200 de ordine pentru achiziția unui număr de 48,00 milioane acțiuni, valoarea agregată a acestor plasamente ridicându-se la 1,03 miliarde lei (207,37 milioane euro).

Pe segmentul regular, a 2-a activitate, în echivalent 15,37 milioane lei am consemnat-o pe titlurile OMV Petrom (SNP), care s-au retras cu 0,14%, până la prețul de 0,7070 lei/acțiune. Pe același sectopr energetic al cărui indice BET-NG a coborât cu 0,17%, titlurile Hidroelectrica (H2O) au crescut cu 0,45%, până la prețul de 134,20 lei/acțiune, pe tranzacții de 5,57 milioane lei, și titlurile Romgaz (SNG) au suferit un recul de 2,06%, până la prețul de 52,40 lei/acțiune, în condițiile unor schimburi însumând 2,93 milioane lei.

Transelectrica distribuie un dividend cu randament mai mic de 1% CITEȘTE ȘI Transelectrica distribuie un dividend cu randament mai mic de 1%

în zona financiară, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au apreciat cu 0,39%, până la prețul de 0,5210 lei/acțiune, în circumstanțele unor volume echivalente cu 2,81 milioane lei, favorizând un avans de 0,18% al indicelui BET-FI, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au staționat la prețul de 20,80 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,60 milioane lei.

Deși a raportat o majorare cu peste 50% a profitului net trimestrial, titlurile MedLife (M) au scăzut cu 1,96%, până la prețul de 4,25 lei/acțiune, pe transferuri de 2,00 milioane lei. În oglindă, titlurile Electrica (EL) au urcat cu 2,08%, până la prețul de 13,74 lei/acțiune, pe o activitate de 2,32 milioane lei.

În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de 3 simboluri care au avut evoluții diferite din punctul de vedere al direcției, dar și a amplitudinii mișcării: -2,30%, până la prețul de 25,50 lei/acțiune, pentru titlurile Transport Trade Services (TTS), +0,34%, până la prețul de 58,80 lei/acțiune, pentru titlurile Digi Communications (DIGI) și -0,82%, până la prețul de 48,40 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica