Instagram testează o nouă funcție inspirată de la platformele rivale

Instagram testează o nouă funcție inspirată de la platformele rivale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 mai 2024

Meta experimentează cu o nouă facilitate pentru Instagram, prin care speră să aducă un plus de autenticitate și să crească nivelul de implicare al propriilor utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Numită Peek, funcția permite utilizatorilor să posteze o fotografie needitată, care să poată fi văzută doar o singură dată.

Primul criteriu, postarea unei fotografii needitate, ar trebui să sporească impresia de autenticitate, întrucât poate să aducă imagini care nu mai sunt supuse prelucrărilor și îmbunătățirilor grafice, care să le facă să pară, uneori, false.

Microsoft plănuiește o schimbare majoră a strategiei sale de vânzări de jocuri video prin lansarea următorului episod din „Call of Duty” CITEȘTE ȘI Microsoft plănuiește o schimbare majoră a strategiei sale de vânzări de jocuri video prin lansarea următorului episod din „Call of Duty”

Elementul autenticității a fost popularizat de BeReal, care s-a făcut cunoscut prin fotografiile realizate cu ambele camere ale telefonului în momentul primirii unei notificări.

Al doilea element, efemeritatea, a fost introdusă în peisajul socializări online de Snapchat, care, practic, a inventat formatul Story, cu fotografii care dispar automat după 24 de ore.

Deocamdată, această facilitate este testată intern și nu se știe dacă și când va ajunge să fie lansată. Instagram a testat anul trecut și o funcție care copia funcționalitatea BeReal, dar pe care încă nu a lansat-o.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
instagram
fotografii
bereal
snapchat