Liderul mondial al sucului de portocale se așteaptă la cea mai slabă recoltă din ultimii 36 de ani

Liderul mondial al sucului de portocale se așteaptă la cea mai slabă recoltă din ultimii 36 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2024

Brazilia, cel mai mare exportator mondial de suc de portocale, ar urma să strângă în acest an cea mai slabă recoltă din ultimii 36 de ani, după ce seceta a afectat în mod grav culturile, estimează compania de cercetare de piață Fundecitrus, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Într-un raport publicat vineri, Fundecitrus a estimat că, în sezonul care a început luna aceasta, Brazilia va produce doar 232,4 milioane de cutii de portocale, fiecare cu o greutate de 90 de livre (aproximativ 40 de kilograme), ceea ce ar însemna o scădere de 24% comparativ cu sezonul care s-a încheiat.

VIDEO Presa rusă: O rachetă ucraineană a lovit un bloc de locuințe din Belgorod și cel puțin 7 persoane au fost ucise CITEȘTE ȘI VIDEO Presa rusă: O rachetă ucraineană a lovit un bloc de locuințe din Belgorod și cel puțin 7 persoane au fost ucise

În acest context, cotațiile futures la suc de portocale pe bursa ICE au crescut, vineri, cu până la 5%, cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni. De la începutul anului și până în prezent aceste cotații au crescut cu 26%.

Excesul de căldură a afectat portocalii în momentul crucial al înfloririi și formării timpurii a fructelor, în perioada septembrie - noiembrie 2024. Producția de portocale a fost redusă și mai mult de o bacterie care duce la căderea prematură a citricelor din copac, a adăugat Fundecitrus.

viewscnt
Afla mai multe despre
suc de portocale
recoltă portocale
exporturi suc de portocale