Pizzeria din Napoli fondată de italianul faimos că i-a făcut o pizza lui Bill Clinton a fost confiscată într-o anchetă anti-mafie

Pizzeria din Napoli fondată de italianul faimos că i-a făcut o pizza lui Bill Clinton a fost confiscată într-o anchetă anti-mafie

Foto: www.lettera43.it

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2024

O pizzerie din centrul orașului Napoli care a fost fondată de un bărbat ce a devenit o celebritate în Italia după ce i-a preparat o pizza fostului președinte american Bill Clinton a fost confiscată de autorități într-o anchetă împotriva mafiei, relatează The Guardian, citând presa locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Proprietarul pizzeriei „Dal Presidente” și soția sa se numără printre cele 5 persoane arestate sub suspiciunea că restaurantul are legături cu clanul Contini ce aparține grupării mafiote Camorra ce activează în regiunea Campania a Italiei, scrie Hotnews.ro.

McDonald’s continuă extinderea în România CITEȘTE ȘI McDonald’s continuă extinderea în România

Pizzeria care se află pe Via dei Tribunali a fost deschisă de răposatul Ernesto Cacialli, care a fost poreclit „pizzerul președintelui” după ce i-a preparat lui Clinton o pizza portafoglio (pizza „portofel”, pentru luat la drum) la restaurantul Di Matteo, la care lucra la momentul respectiv.

Pizzeria Di Matteo se mândrește până în ziua de azi cu povestea, relatând-o pe site-ul său, fără a-l menționa însă pe Cacialli:

„Era iulie 1994 când Napoli a devenit centrul lumii prin găzduirea summitului G7. Protagonistul indiscutabil al evenimentului a fost președintele american de atunci Bill Clinton, care a improvizat o plimbare prin centrul istoric al orașului nostru. În timpul vizitei sale scurte el a fost atras de mirosul inconfundabil al pizzei de la vechea Pizzeria Di Matteo. Escortat de bodyguarzii săi, el a venit la tejghea și a mâncat (cu o Coca Cola) faimoasa pizza 'portofel', numită și 'libretto'. El a mulțumit, a oferit complimente și a plecat în aplauzele și uralele oamenilor. Acea zi a marcat o zi istorică pentru vechea Pizzeria Di Matteo și toți oamenii prezenți”.

Procurorii italieni spun că pizzeria „Dal Presidente” a fost cumpărată cu „pizzo”
Motivul pentru care Cacialle nu este menționat în poveste e fiindă acesta, care de-a lungul anilor a câștigat mai multe premii pentru făcut pizza, a părăsit restaurantul Di Matteo și și-a fondat propria pizzerie rivală în 2001. Numele de „Dal Presidente” dat acesteia e o referință directă la celebritatea pe care Cacialli a câștigat-o în urma întâlnirii cu Bill Clinton.

Cacialli a murit în 2009 la vârsta de 60 de ani și afacerea a fost vândută de urmașii săi.

Procurorii italieni afirmă că actualul proprietar al pizzeriei a cumpărat-o cu „pizzo”, bani obținuți prin extorcare, pe care i-ar fi primit de la un membru proeminent al clanului Contini.

Ziarul italian Il Fatto Quotidiano scrie de asemenea că mafiotul în cauză s-a interesat personal de afacere și că și-a exprimat părerea pe subiecte de la angajații din bucătărie la produsele folosite pentru aluat.

Pizzeria „Dal Presidente”, populară atât în rândul turiștilor, cât și a localnicilor, se numără printre activele în valoare de 35 de milioane de euro confiscate în cadrul investigației.

viewscnt
Afla mai multe despre
pizzerie
napoli