De unde vin cei mai mulți cumpărători de proprietăți imobiliare din Grecia

De unde vin cei mai mulți cumpărători de proprietăți imobiliare din Grecia
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2024

Cetățenii țărilor din afara UE au continuat să-și majoreze investițiile în sectorul imobiliar din Grecia, însă au scăzut cele ale statelor membre ale blocului comunitar, informează publicația Ekathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Banca Centrală a Greciei (BoG) a publicat un raport în care se arată că anul trecut investițiile din țările terțe au ajuns la 1,48 miliarde de euro, un avans de 17,4% față de 2022, când s-au situat la 1,26 miliarde de euro. În schimb, investițiile din statele membre ale blocului comunitar au fost de doar 649 milioane de euro, un declin anual de 7,2%, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Zero venituri din digitalizare și în aprilie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Zero venituri din digitalizare și în aprilie

Anul trecut, 2,13 miliarde de euro au intrat pe piața imobiliară elenă, un nivel record (de la 1,97 miliarde de euro în 2022). În același timp, piața imobiliară a avut o contribuție decisivă la „salvarea” investițiilor străine în țară, în 2023 contribuția totală a sectorului reprezentând 47% din cei 4,48 miliarde de euro investiți anul trecut în Grecia.

La fel ca în 2022, și în 2023 cea mai mare categorie de cumpărători a venit din Hong Kong, ceea ce înseamnă în principal fonduri chinezești, situație valabilă în mare măsură și pentru Singapore. Aceste două țări, împreună cu China, au făcut investiții totale de 460 milioane de euro, reprezentând 62,2% din toate investițiile provenite din țările din afara UE, și 21,5% din toate fondurile de peste hotare care au intrat în sectorul imobiliar elen.

În 2022, fondurile din Hong Kong au crescut până la 294 milioane de euro, un avans anual de 254%, în timp ce în 2023 s-a înregistrat o expansiune de 10,2%, la 324 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
imobiliare
case