OpenAI anunță îmbunătățiri care vor face modelele sale de AI mai ieftine și cu mai multe funcționalități

OpenAI anunță îmbunătățiri care vor face modelele sale de AI mai ieftine și cu mai multe funcționalități
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2023

OpenAI, producătorul ChatGPT, urmează să anunțe luni îmbunătățiri care vor face modelele sale AI mai ieftine și cu mai multe funcționalități, în prima sa conferință pentru dezvoltatori, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Conferința semnalează ambiția OpenAI de a se extinde dincolo de o senzație pentru consumatori, pentru a deveni un furnizor al unei platforme de dezvoltator de succes, iar CEO-ul Sam Altman i-a tachinat pe participanți cu promisiunea ”unor câteva lucruri noi grozave”, informează News.ro.

Evenimentul de o zi, organizat într-o zonă din San Francisco situată lângă Primărie, atrage sute de dezvoltatori din întreaga lume.

Pentru Apple, Android este un „dispozitiv masiv de urmărire” a utilizatorilor CITEȘTE ȘI Pentru Apple, Android este un „dispozitiv masiv de urmărire” a utilizatorilor

Sectorul AI în plină expansiune a fost un punct luminos pentru economia din San Francisco, care s-a luptat să revină în urma pandemiei.

După ce s-a chinuit într-o relativă obscuritate ani de zile, OpenAI a declanșat nebunia inteligenței artificiale generativă, în noiembrie anul trecut, lansând ChatGPT, chatbotul din Silicon Valley, care a devenit una dintre aplicațiile de consum cu cea mai rapidă creștere din lume.

AI generativă poate, folosind date din trecut, să creeze conținut nou, cum ar fi text complet format, imagini și cod software.

Susținută de miliarde de dolari de la Microsoft, OpenAI a devenit pentru mulți versiunea implicită a AI generativă, ajutând utilizatorii să creeze documente, contracte, itinerarii de călătorie și chiar romane întregi.

OpenAI ar urma să anunțe actualizări axate pe reducerea costurilor pentru dezvoltatorii săi, precum și noi capacități vizuale, a raportat anterior Reuters.

Reducerea costurilor abordează o preocupare majoră pentru partenerii ale căror cheltuieli pentru modelele puternice ale OpenAI s-ar putea acumula rapid, în timp ce încearcă să construiască afaceri durabile prin dezvoltarea și vânzarea de software AI.

Capacitățile vizuale, care vor permite software-ului OpenAI să analizeze imagini și să le descrie, vor permite dezvoltatorilor să construiască aplicații cu noi utilizări în domenii de la divertisment la medicină.

Un alt anunț ar putea fi capacitatea de a regla fin GPT-4, cel mai avansat model AI al său, despre care compania a spus anterior că va veni în toamnă.

Aceste actualizări sunt concepute pentru a încuraja companiile să folosească tehnologia OpenAI pentru a construi chatboturi și agenți autonomi bazați pe inteligență artificială, care pot îndeplini sarcini fără intervenția umană.

A face OpenAI indispensabil altor companii care construiesc aplicații este printre cele mai importante obiective strategice pentru Altman, au spus surse familiare cu gândirea sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
actualizări software
îmbunătățiri
ieftiniri