Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 aug 2023

 

Misiunea Nordis Group este aceea de a dezvolta ansambluri la rang de excelență, cu arhitectură inedită și un nivel de confort ridicat, pentru ca experiența locuirii să favorizeze un lifestyle de 5 stele. Locațiile alese pentru dezvoltarea celor mai impresionante concepte imobiliare din țară sunt zone unde se înregistrează o cerere mare, respectiv în zona de nord a Bucureștiului (Bulevardul Primăverii, Fabrica de Glucoză) și arealuri turistice de interes național: Mamaia Nord, Brașov, Sinaia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Nordis Group livrează proiecte imobiliare cu adevărat impresionante și, de curând, compania a anunțat vânzarea integrală a apartamentelor din clădirea rezidențială Nordis Primăverii, un concept de tip boutique, situat pe cel mai scump bulevard din România, Bulevardul Primăverii din București. Imobilul se ridică la o valoare de piață de peste 8 milioane euro.

În cadrul Nordis Mamaia, un alt proiect ambițios care a dovedit că viziunea măreață a dezvoltatorului se concretizează în realitate, livrările apartamentelor din prima etapă au început încă din luna iulie 2022. Semnările contractelor de vânzare-cumpărare continuă și în prezent, atât la sediul Nordis Group din București, cât și la sediul din Mamaia Nord. Până la acest moment, au fost semnate peste 500 contracte de vânzare.

Nordis Group se adresează unei comunități selecte de investitori cu un stil de viață premium, care au așteptări foarte înalte de la produsul imobiliar pe care îl achiziționează. De aceea, Nordis vine în întâmpinarea acestora cu dezvoltări imobiliare durabile, pentru că siguranța este extrem de importantă. Fiecare proiect beneficiază de o fundație solidă, ce implică forarea de piloți la o adâncime de 24 metri adâncime, pentru o rezistență sporită în timp. Doar în cadrul etapei I Nordis Mamaia, pentru cele 4 clădiri deja construite, au fost forați 960 de piloți. Clădirile sunt construite la standard Green Homes și beneficiază de o arhitectură deosebită, finisaje de calitate și dotări moderne.

Care este statusul actual al proiectelor dezvoltate de Nordis Group

Nordis Group construiește în prezent 3 ansambluri cu funcțiune mixtă, hotel și rezidențial - Nordis Mamaia, Nordis Brașov și Nordis Sinaia - și o clădire rezidențială cu design futurist - Nordis View - situată pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, în zona Floreasca din capitală.

Nordis Mamaia

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Hotelul de 5 stele Nordis Mamaia va fi inaugurat în perioada următoare a acestui an și promite să fie un resort de referință, ce va seta un nou standard în turismul românesc din toată țara, dar mai ales de la mare.

Nordis Group a anunțat oficial numirea lui Corneliu Ghimbășanu în funcția de General Manager Nordis Mamaia, un profesionist cu o experiență impresionantă în domeniul ospitalității, care se întoarce în România din cadrul exclusivistei rețele de resorturi de 5 stele, Aman Resorts. Rețeaua operează 34 de hoteluri, resorturi și ansambluri rezidențiale în 20 de țări, din care 15 proprietăți sunt localizate în zone spectaculoase, protejate de UNESCO.

Reprezentanții Nordis declară că amenajările de interior din cadrul hotelului sunt în desfășurare și se pun la punct ultimele detalii din camerele de hotel.

„La interior, am mobilizat mai multe echipe pentru că ne dorim să fie totul pus la punct în cel mai scurt timp. În corpul 1 de hotel avem tapetul montat până la etajul 6 și se lucrează la aplicarea acestuia și la etajele superioare. Mocheta este montată până la etajul 7 și ne-am ambiționat să finalizăm în scurt timp toate etajele. Am amenajat holurile până la etajul 6, cu tot ce înseamnă aplicarea tapetului, montarea mochetei și a oglinzilor.

 

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Mobilierul făcut pe comandă în Spania este recepționat integral încă din luna mai. Pentru că ne dorim ca montajul să fie profesionist, am solicitat furnizorului de mobilă TU!HOTEL să realizeze el acest serviciu. Până în acest moment, am reușit montajul pentru primele 7 etaje și avansăm către etajele următoare. În camere, urmează zilele acestea să montăm și televizoarele.

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Necesarul de perdele și draperii pentru ambele corpuri de hotel a fost livrat și în doar câteva zile, acestea au fost montate pe primele 6 etaje din primul corp, iar procesul se continuă în ritm alert” declară Emanuel Poștoacă, Fondator Nordis Group.

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Dezvoltatorul mai declară că la deschiderea hotelului vor fi funcționale restaurantul și zona de SPA și că în prezent se lucrează la bucătăria pentru hotel, situată la parterul clădirii 1, fiind deja procurate echipamentele și mobilierul necesar. Zona de restaurant este în curs de amenajare, executându-se montajul mobilierului aferent.

Toate cele 4 lifturi care deservesc hotelul Nordis Mamaia au primit avizele necesare și funcționează, iar utilitățile sunt, de asemenea, funcționale: apă rece, apă caldă, electricitate, conexiune internet.

Pentru corpul 2 de hotel sunt finisate zona de parter cu funcțiunile comerciale și primele 8 etaje, etajele superioare fiind în lucru. În perioada următoare este programat montajul tapetului, al mochetei și pregătirea finală în vederea mobilării, iar utilitățile sunt funcționale.  

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Cel mai mare SPA din Constanța prinde contur

Nordis Mamaia dezvoltă cel mai mare SPA din România, ce cuprinde 5 piscine interioare, numeroase camere de tratament și masaj, saune și chiar zone de Private SPA unde clienții pot beneficia de o sesiune de relaxare în intimitate.

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Dezvoltatorul informează că dotările SPA-ului sunt montate și funcționale, iar în prezent se amenajează camerele de proceduri și urmează dotarea acestora cu mobilier și produse.

Instalațiile pentru piscine, instalațiile de detecție și prevenire a incendiului, instalațiile electrice, centrala cât și instalația de tratare a aerului pentru dezumidificarea zonei piscinelor sunt în stare de funcționare.

Șapa și încălzirea în pardoseală s-au finalizat și în prezent se lucrează la placarea pereților cu gips carton, pregătindu-se pentru finisaje și se execută finisarea zonelor de vestiare și băi.

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Piscinele interioare din cadrul impresionantului SPA Nordis Mamaia însumează 317 mp, fiind cea mai mare zonă de piscine interioare de pe litoralul nostru și va include piscină pentru copii – inclusiv cu zonă baby, Vitality Pool, Aquatonic Pool, piscină cu apă sărată și Jacuzzi. Mobilierul pentru zona de piscină dedicată copiilor se află deja în locație, iar mozaicul și ceramica pentru finisajele întregii zone este livrat și urmează să fie montat. Acest spațiu va fi deservit de un pool bar și un juice bar.

Nordis Mamaia are prevăzute mai multe zone de cafenea, restaurante și baruri, 2 dintre cafenele și o terasă fiind deja finalizate și funcționale în acest moment.

 

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Un cadru paradiziac în Stațiunea Mamaia Nord

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Mamaia Nord se bucură de o popularitate impresionantă în ultima perioadă și atrage tot mai mulți investitori. Zona este binecunoscută pentru distracțiile de la malul mării, cluburile exclusiviste și condițiile bune de cazare. Totuși, Nordis Mamaia se diferențiază la această oră de tot ceea ce există în Mamaia Nord și pe tot litoralul nostru.

În oferta turistică de la malul mării nu există în acest moment un concept asemănător, un hotel de 5 stele atât de mare și cu atât de multe facilități, deschis tot timpul anului.

Începând din Bulevardul Mamaia și continuându-se pe strada Brizei, numeroasele tipuri de plante și arbuști dau un aer proaspăt zonei și încadrează Nordis Mamaia în ceea ce s-ar putea numi un rai exotic, demn de revistele cu destinații de top din lume.

„Vorbește lumea că avem cele mai frumoase clădiri și le dăm dreptate. Deși nu am deschis încă, turiștii își dau check-in la Nordis Mamaia, fie că sunt pe plajă, în zonă sau în clădirile vecine, pentru că discutăm de un brand aspirațional și își doresc experiența Nordis. Aceștia, cu siguranță se vor număra printre viitorii noștri clienți, odată cu deschiderea hotelului ” completează Emanuel Poștoacă.

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Nordis Mamaia – locul unde poți fi acasă dar și într-o vacanță de 5 stele, în același timp

Ansamblul Nordis Mamaia cuprinde 2 corpuri de hotel și 5 corpuri rezidențiale, toate serviciile și facilitățile din cadrul hotelului fiind accesibile proprietarilor și turiștilor Nordis. Etapa 1 de construire cuprinde, pe lângă zona de hotel, și primele 2 blocuri rezidențiale, corpurile 3 și 4.

Pentru corpul 3 amenajarea jardinierelor pe partea cu strada Brizei, căile de acces și iluminatul stradal au fost deja finalizate, precum și partea exterioară a zonei de recepție intermediară, dintre clădirile 1 și 3. Fațada este finalizată până la etajul 10; ceramica de la exterior este finalizată, iar hidroizolația teraselor și balustradele de sticlă sunt pe poziții. În prezent se lucrează la etajele 11 și 12. Compartimentarea între apartamente este efectuată pentru tot corpul 3, iar instalațiile interioare brute sunt realizate până la etajul 4.

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

În corpul 4 al ansamblului compartimentarea între apartamente s-a executat până la etajul 6 și se avansează spre etajele superioare. Dezvoltatorul Nordis informează că procesul se realizează folosind cărămidă Ytong de cea mai bună calitate, iar fațada este placată integral cu vată minerală bazaltică și a fost aplicat deja primul strat de adeziv. În prezent montăm tâmplăria ferestrelor, marca Schüco, o alegere cheie pentru proiectul nostru și o componentă care contribuie la eficiența energetică a clădirilor Nordis. În perioada imediat următoare se va face livrarea și montajul balustradelor din sticlă, în același model cu cele montate deja la corpul 3.

În etapa 2 a ansamblului sunt prevăzute corpurile 5, 6 și 7, clădiri rezidențiale care însumează peste 1600 de apartamente și care vor întregi ansamblul Nordis Mamaia.

Din Bulevardul Mamaia este deja foarte ușor de observat stadiul uneia dintre clădirile din etapa 2. Reprezentanții Nordis Group informează că este vorba despre corpul cu numărul 5, în fundația căruia s-au forat deja 580 piloți cu un diametru de 90 cm, la o adâncime de 24 m. Acest lucru a fost necesar pentru a asigura o stabilitate ridicată construcției, având în vedere că solul este nisipos și pânza freatică este foarte aproape de suprafață.

Partea clădirii care este deja vizibilă din stradă este ridicată până la etajul 4. Reprezentanții Nordis estimează că structura acesteia va fi finalizată până în luna noiembrie, lucrând în paralel la montarea pereților din cărămidă în exterior. Următoarele 2 scări ale corpului rezidențial 5 se află la nivelul turnării radierului, iar pentru corpul 6 se lucrează la forarea piloților pentru fundație.

 

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Nordis Brașov

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Într-o zonă în plină expansiune și cu un peisaj ce îți taie răsuflarea, Nordis dezvoltă un al doilea ansamblu concept hotel & residence de 5 stele, Nordis Brașov.

În șantier, în doar câteva săptămâni s-au finalizat deja piloții pentru sprijinirea malurilor cât și cei pentru fundația primului corp de clădire și s-a realizat amenajarea terenului în vederea construirii – drumuri de acces, platforme de lucru, nivelare și evacuare pământ.

Se lucrează deja la structura primului corp rezidențial, prima parte a armăturii pereților de subsol fiind executată. Realizarea subsolului pentru parcări și ridicarea structurii întregii clădiri sunt estimate a fi finalizate până la finalul lunii noiembrie, împreună cu partea de zidărie exterioară.

„Terenul de lucru este unul foarte dificil, cu o diferență de nivel de 28 de metri de la stradă la punctul cel mai de jos al proiectului, implicit și soluțiile constructive sunt costisitoare și implică echipamente speciale, dar în final, vederea panoramică deasupra orașului Brașov va fi spectaculoasă și merită așteptarea.”, declară Emanuel Poștoacă.

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Nordis Sinaia

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Un alt ansamblu pe care îl are în lucru Nordis Group este și Nordis Sinaia, acolo unde interesul cumpărătorilor a fost foarte mare, locația fiind una deosebită, cu vedere către orașul Sinaia și Valea Prahovei.

Este vorba despre un ansamblu hotel & residence de 5 stele, cu o poziționare excepțională, având acces foarte rapid către gondola ce urcă spre pârtiile de ski din zonă dar și către renumitul Castel Peleș.

Aici, întreaga etapă de forare a piloților este deja efectuată și se estimează ca în toamnă să fie continuate lucrările, odată cu obținerea ultimelor avize necesare.

În februarie am obținut PUZ-ul pentru întreg ansamblul, a fost emis certificatul de urbanism pentru autorizație și am luat majoritatea avizelor necesare. Mai avem de obținut doar 2 avize și vom putea depune întreaga documentație pentru autorizația de construire”, explică Florin Poștoacă

Nordis View

Nordis Group dezvoltă, pe lângă impresionantele ansambluri din zone turistice, și o deosebită clădire rezidențială în capitală, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză. Zona a luat amploare în ultima perioadă, fiind declarată una dintre cele mai expansive și active zone din capitală.

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

„Lucrările în șantierul Nordis din București au ajuns la nivelul parterului. Au fost realizate 3 niveluri de subsol, care au reprezentat cea mai dificilă parte din punct de vedere tehnic, săpăturile fiind efectuate până la 12 m adâncime, fiind realizate sprijinirile cu pereții mulați și lucrări de hidroizolație.

Placa de la cota zero este turnată deja, iar stâlpii de la parter sunt construiți, urmând să cofrăm placa de la etajul 1. Structura este vizibilă deja din Șoseaua Fabrica de Glucoză și în curând Nordis View va deveni o clădire emblematică, cu arhitectură futuristă, unică.”, informează Emanuel Poștoacă.

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

Nordis Group are ca obiectiv pe termen mediu și lung să adauge în portofoliu și alte proiecte impresionante în locații deosebite, pe măsură ce apar oportunități în piață. Alexandru Mihai, Managing Partner, prezent în emisiunea Redescoperă România realizată de Profit.ro, a declarat: „Grupul se va extinde și în alte zone din România unde noi vedem potențial turistic. În primul rând, ne dorim foarte mult să înceapă să funcționeze hotelul Nordis Mamaia, după care toate ansamblurile pe care le mai avem în curs de dezvoltare în momentul de față. Iar în viitor ne uităm și la alte locuri cu potențial turistic din această țară.”

Care este stadiul construcțiilor în cele 4 șantiere deschise ale Nordis Group

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nordis group
mamaia