Șefa FMI, încrezătoare în perspectivele economice mondiale, în pofida incertitudinilor

Șefa FMI, încrezătoare în perspectivele economice mondiale, în pofida incertitudinilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2024

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, a afirmat duminică că este încrezătoare în privința perspectivelor economice, în pofida incertitudinilor provocate de război și contextul geopolitic, deoarece economia mondială și-a menținut flexibilitatea, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Într-un discurs rostit la Summitul mondial al guvernelor, care se desfășoară la Dubai, Georgieva a anunțat că luni FMI va publica un document care arată că retragerea subvențiilor explicite la energie ar putea duce la economii de 336 miliarde de dolari în Orientul Mijlociu, echivalentul economiilor Irakului și Libiei combinate.

Franța, Germania și Polonia vor dezvălui luni o acțiune comună contra dezinformării rusești CITEȘTE ȘI Franța, Germania și Polonia vor dezvălui luni o acțiune comună contra dezinformării rusești

Oficialul a explicat că, pe lângă economiile realizate, eliminarea subvențiilor "ar descuraja poluarea și ar ajuta la îmbunătățirea cheltuielilor sociale", se arată într-o copie a discursului, publicată pe site-ul FMI.

În cea mai recentă actualizare a previziunilor economice regionale publicată luna trecută, FMI a înrăutățit prognoza de creștere pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord la 2,9% anul acesta.

Doi foști premieri, dușmani declarați, revendică fiecare victoria în alegerile din Pakistan, unul dintre ei din închisoare. Șeful armatei felicită țara pentru \ CITEȘTE ȘI Doi foști premieri, dușmani declarați, revendică fiecare victoria în alegerile din Pakistan, unul dintre ei din închisoare. Șeful armatei felicită țara pentru "succesul" scrutinului. Îngrijorate, SUA, Marea Britanie și UE solicită o anchetă

"Deși incertitudinile sunt încă ridicate, putem fi puțin mai încrezători în privința perspectivelor economice, deoarece economia mondială s-a dovedit a fi surprinzător de rezilientă", a declarat șeful FMI.

Referindu-se la conflictul din Orientul Mijlociu, Georgieva a avertizat asupra extinderii consecințelor.

"Acest moment excepțional de incertitudine combină dificultățile cu care se confruntă economiile care încă se redresează după șocurile precedente. Și o escaladare a conflictului ar agrava prejudiciile economice", a avertizat directorul general al Fondului Monetar Internațional. 

viewscnt
Afla mai multe despre
șefa fmi
prognoze fmi
estimări fmi
fmi economia mondială
avertismente fmi