Șeful Boeing părăsește compania, primind o compensație de 33 milioane dolari

Șeful Boeing părăsește compania, primind o compensație de 33 milioane dolari
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 apr 2024

Incidentul din ianuarie pentru aronava 737 MAX a companiei Alaska Airlines îl aruncă de pe fotoliul de CEO-ul pe Dave Calhoun, însă nu fără „parașuta de aur”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

CEO-ul Boeing Dave Calhoun părăsește conducerea companiei în mijlocul unei crize de siguranță, însă tocmai a aflat că pachetul de compensare a crescut cu 45%, la 33 milioane dolari, scrie Reuters. Cea mai mare parte a compensației o reprezintă pachetul de acțiuni care avea interdicție de timp la vânzare și care fusese afectat de șocul bursier din ianuarie, precipitat de un incident de zbor al unei aeronave care a ridicat și problemele de siguranță care stau la baza plecării lui Calhoun.

Valoarea ajustată a compensație lui Calhoun pentru anul 2023 este de 24,8 milioane dolari, conform companiei și este chiar mai mare decât suma de 22,6 milioane dolari pe care acesta a încasat-o în contul anului 2022.

Economiștii se așteaptă ca BNR să mențină dobânda cheie la prima ședință de primăvară. Când vin scăderile de rate CITEȘTE ȘI Economiștii se așteaptă ca BNR să mențină dobânda cheie la prima ședință de primăvară. Când vin scăderile de rate

Plecarea lui Calhoun cu „parașuta de aur” vine după ce un avion de tip 737 MAX aparținând Alaska Airlines a avut un incident în care o porțiune din zona ferestrelor a fost spulberată în timpul unui zbor din 5 ianuarie.

Producția de avioane de tip 737 MAX a frânat în ultimele săptămâni, în contextul unor dispuneri ale regulatorilor care au făcut verificări în fabrica Boeing. Este criza care a atras nu numai plecarea CEO-ului Calhoun, dar și a șefului boardului Larry Kellner și a șefului diviziei de aeronave comerciale Stan Deal.

GRAFICE Prețul gazelor pe piața liberă a căzut sub 100 lei/MWh, pentru prima dată în ultimii 3 ani. Volume record CITEȘTE ȘI GRAFICE Prețul gazelor pe piața liberă a căzut sub 100 lei/MWh, pentru prima dată în ultimii 3 ani. Volume record

Alături de pachetul de acțiuni deținut, Calhoun ar urma să primească și o compensație expresă pentru demitere pe care Boeing o estimează la 9,7 milioane dolari.

Sunt sume de bani consistente pentru CEO-ul care nu a surmontat probleme de siguranță ale 737 MAX, alarmă trasă încă de la sfârșitul deceniului trecut. În 2018 și în 2019, în 2 accidente separate cu un număr combinat de 346 de morți, Boeing și-a revizuit schemele de compensare ale directorior executivi,punând accent pe siguranță și calitate. În 2024 acestea cântăresc 60% în luarea deciziilor privind stimulentele financiare, față de 40% cade în sarcina performanței financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
alaska airlines