FOTO Sibiul vine cu o premieră - Arborii vor fi toaletați cu o coroană dreptunghiulară

FOTO Sibiul vine cu o premieră - Arborii vor fi toaletați cu o coroană dreptunghiulară
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2024

Primăria Sibiu a anunțat că va toaleta, luni, arborii de pe strada Oțelarilor din municipiu, folosind pentru prima dată o nouă tehnică, practic pomii vor avea coroana dreptunghiulară după ce vor fi tunși.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

„Pentru că peisajul format de acești arbori este unul plăcut și pentru a nu recurge la recoltarea celor care provoacă deja daune, așa cum au reclamat și cetățenii care locuiesc aici, se va utiliza o tehnică mai deosebită în toaletarea acestora, numită în termeni de specialitate ‘pollarding’. Acest tip de toaletare presupune o intervenție mai accentuată în coroana arborelui, cu tăieri specifice care vor da o anumită formă acesteia – în cazul de față se va adopta o formă dreptunghiulară.

FOTO Marele premiu la Joker - câștigat cu un bilet de 20 lei CITEȘTE ȘI FOTO Marele premiu la Joker - câștigat cu un bilet de 20 lei

Pentru a realiza această formă geometrică, pe coroana arborilor se va monta un cadru confecționat din bambus, cu rol de șablon, care va ghida formarea coroanei în următorii ani. Dat fiind faptul că este o tehnică utilizată în premieră în Sibiu, pentru execuția acestor operațiuni a fost contractată Asociația Română de Arboricultură”, este arătat, conform Agerpres.

Astfel, luni vor fi toaletați cei 40 de arbori de pe strada Oțelarilor, din cartierul Lazaret, care vor avea coroana dreptunghiulară.

Un nou serviciu de streaming intră în România CITEȘTE ȘI Un nou serviciu de streaming intră în România

„După toaletare și fixarea cadrului, noua formă a coroanei va rezulta în 2-3 ani. Serviciul Parcuri va continua să îi întrețină pentru a ajunge la forma dorită”, a mai precizat sursa citată.

FOTO Sibiul vine cu o premieră - Arborii vor fi toaletați cu o coroană dreptunghiulară

viewscnt
Afla mai multe despre
sibiu
copaci