Explozia GPL de la Crevedia. Păgubiții se înarmează cu probe pentru a cere daune. Primul demers de acest tip al celor prejudiciați

Explozia GPL de la Crevedia. Păgubiții se înarmează cu probe pentru a cere daune. Primul demers de acest tip al celor prejudiciați
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 sep 2023

O familie prejudiciată în urma exploziei de luna trecută, soldată cu 5 morți, zeci de răniți și mai multe imobile distruse sau avariate, de la un punct de lucru neautorizat din Crevedia al Flagas SRL, firma de distribuție de GPL controlată și condusă de fiul primarului PSD din Caracal, a decis să se înarmeze cu probe pentru a putea să dea eventual compania în judecată, în scopul de a-și recupera pagubele fără să mai aștepte finalizarea procesului penal, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Deocamdată, păgubiții au solicitat instanței de judecată să desemneze experți care să constate oficial distrugerile cauzate de explozie proprietăților și bunurilor lor și să evalueze suma care li s-ar cuveni ca despăgubiri.

VIDEO&DOCUMENT Guvernul și-a angajat răspunderea pe noile măsuri fiscale și tăieri de cheltuieli. Tentativă de naționalizare a Pilonului II, taxă dublată la bănci, TVA și alte impozite majorate. \ CITEȘTE ȘI VIDEO&DOCUMENT Guvernul și-a angajat răspunderea pe noile măsuri fiscale și tăieri de cheltuieli. Tentativă de naționalizare a Pilonului II, taxă dublată la bănci, TVA și alte impozite majorate. "S-a terminat cu excepțiile peste excepții din mediul priva

Este primul demers de acest tip al celor prejudiciați în explozia urmată de incendiu, potrivit informațiilor disponibile în acest moment.

Solicitarea a fost efectuată în baza prevederii din Codul de procedură civilă potrivit căreia ″Oricine are interes să constate de urgență mărturia unei persoane, părerea unui expert, starea unor bunuri, mobile sau imobile ori să obțină recunoașterea unui înscris, a unui fapt sau a unui drept, dacă este pericol ca proba să dispară ori să fie greu de administrat în viitor, va putea cere, atât înainte, cât și în timpul procesului, administrarea acestor probe″.

Creșterea numărului de prosumatori pune presiune pe sistemul de distribuție, spune vicepreședintele ANRE CITEȘTE ȘI Creșterea numărului de prosumatori pune presiune pe sistemul de distribuție, spune vicepreședintele ANRE

Instanța a admis recent solicitarea familiei, de asigurare a dovezilor, și a încuviințat proba cu expertize tehnice judiciare în specialitățile evaluarea proprietății imobiliare și evaluarea bunurilor mobile. Expertizele trebuie efectuate până pe 25 octombrie.

Onorariile experților desemnați de judecător sunt suportate de reclamanți: 3.000 de lei pentru evaluarea bunurilor imobiliare și 2.000 de lei pentru cea a bunurilor mobile, în total 5.000 de lei.

DECIZIE România, obligată să recunoască cuplurile de același sex. Marea Curte a CEDO a respins apelul extraordinar al Guvernului Ciolacu CITEȘTE ȘI DECIZIE România, obligată să recunoască cuplurile de același sex. Marea Curte a CEDO a respins apelul extraordinar al Guvernului Ciolacu

În motivarea cererii, reclamanții au arătat în ce au constat bunurilor lor imobile și mobile afectate de explozii/incendiu și au justificat cererea prin aceea că proprietățile lor nu mai sunt păzite de către jandarmi și există riscul dispariției bunurilor mobile, nu mai au unde locui, iar în ipoteza în care reclamantul (…) scapă cu viață (acesta a fost în casă la momentul producerii incendiului și este grav rănit), acesta trebuie dus într-un loc pentru tratament și recuperare. Potrivit reclamanților, demersul lor nu este nici prematur, nici inutil, deoarece există pericolul imposibilității determinării acestor prejudicii la momentul finalizării dosarului penal, iar societatea Flagas nu a achitat prejudiciile produse. Reclamanții au solicitat să se constate că este îndeplinită condiția urgenței, precum și primejdia ca proba să fie imposibil de administrat în viitor″, se arată în motivarea deciziei judecătorești.

Proprietățile păgubiților constau în două locuințe și două anexe, plus o suprafață de teren de circa 5.800 mp, potrivit sursei citate.

ULTIMA ORĂ - DOCUMENT FINAL Guvernul a fost de acord cu creșterea procentului de taxare a băncilor în următorii doi ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ - DOCUMENT FINAL Guvernul a fost de acord cu creșterea procentului de taxare a băncilor în următorii doi ani

În acest context, există un interes legitim și actual al reclamanților pentru evaluarea prejudiciului cauzat, în vederea demarării unor acțiuni ulterioare pentru repararea acestuia. Riscul ca proba să fie imposibil sau dificil de administrat în viitor este dat de faptul că imobilul respectiv se află în stare avansată de degradare, nu mai este locuit și nici păzit, astfel că există riscul dispariției unor bunuri mobile din acesta sau al modificării stării imobilelor″, se mai menționează în document.

La începutul lunii, pe pagina de Facebook a Primăriei Crevedia a fost publicat un anunț atribuit Flagas SRL, în care scria că firma își exprimă disponibilitatea de a suporta reparațiile necesare la imobilele afectate de explozii. Ca reacție, pe mai multe grupuri comunitare Facebook din Crevedia, cei păgubiți în urma exploziilor au fost avertizați să fie atenți ce semnează cu compania, pentru a nu ajunge fără să vrea să renunțe la dreptul de a solicita despăgubiri în justiție.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Achiziție militară record a României. Avioane F-35 de la SUA de 6,5 miliarde dolari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Achiziție militară record a României. Avioane F-35 de la SUA de 6,5 miliarde dolari

Flagas SRL, cu rulaj de aproape 600 milioane lei și profit net de 32,7 milioane lei în 2022, este deținută de Ionuț Doldurea, fiului primarului PSD de Caracal (51% din capital), care este și administrator, precum și de Cosmin Ionuț Stângă (49%), conform termene.ro.

Cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile pe 6 septembrie. Doldurea și Stîngă au contestat măsura, însă contestația lor a fost respinsă de instanța de judecată.

Huawei nu a dezvăluit niciun detaliu despre noul său telefon 5G și nici despre progresele legate de cipuri, la un eveniment de lansare de produse CITEȘTE ȘI Huawei nu a dezvăluit niciun detaliu despre noul său telefon 5G și nici despre progresele legate de cipuri, la un eveniment de lansare de produse

Acuzațiile sunt de ″distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru″ și ″încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL″.

″În cauză, până în acest moment, au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 16 persoane care au suferit pagube materiale și morale în urma producerii faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale și care au precizat că se constituie parte civilă în cauză″, a anunțat Parchetul General pe 6 septembrie.

ACORD Industria auto răsuflă ușurată: normele Euro 7 sunt eliminate, practic, pentru autoturisme și LCV CITEȘTE ȘI ACORD Industria auto răsuflă ușurată: normele Euro 7 sunt eliminate, practic, pentru autoturisme și LCV

Potrivit sursei citate, explozia a avut drept consecințe decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54, 6 case distruse total, 77 case distruse parțial, precum și alte distrugeri materiale semnificative: autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor pe o rază de aproximativ 1 kilometru.

″Totodată, în cursul zilei de azi, 6 septembrie 2023, procurorul de caz a emis o ordonanță de instituire a unor măsuri asigurătorii, apreciind că în cauză este necesară aplicarea unor asemenea măsuri pentru a se putea asigura repararea pagubelor cauzate prin comiterea infracțiunii și pentru a garanta executarea cheltuielilor judiciare. În ceea ce privește suspectul persoană juridică s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului cu privire la mai multe bunuri imobile, după cum urmează: 5 în județul Botoșani, 4 în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, 6 în județul Giurgiu, 19 în județul Ilfov, unul în județul Olt. Cu referire la unul dintre inculpați, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului cu privire la un bun imobil situat în București, precum și cu privire la un număr de 7 conturi bancare. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă cu privire la bunurile celui de al doilea inculpat, respectiv 7 bunuri imobile situate în București și un număr de 8 conturi bancare″, a mai comunicat Parchetul.

viewscnt
Afla mai multe despre
flagas srl gpl
firma gpl a fiului primarului psd din caracal
explozie incendiu gpl crevedia
morți răniți pagube explozie gpl crevedia