Norul de praf saharian a ajuns deasupra României

Norul de praf saharian a ajuns deasupra României
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2021

Norul de praf saharian a ajuns în România, iar primele zone afectate vor fi cele din sud-vestul țării, potrivit meteorologilor, care spun că ploile vor favoriza depunerile de praf.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, până în 3 mai circulația aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, în special către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Concentrațiile particulelor de praf care ajung deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparație cu cele din zona Peninsulei Italice și sudul Peninsulei Balcanice, afirmă meteorologii.

Depunerile de praf vor putea fi observate sâmbătă și duminică, în zonele și în intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi și în restul țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
praf
sahara