Rezerviștii din unele orașe ale României, chemați la unitățile de militare pentru pregătire

Rezerviștii din unele orașe ale României, chemați la unitățile de militare pentru pregătire
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2024

Rezerviștii din Brăila și Galați sunt chemați, în această săptămână, la unitățile de militare pentru desfășurarea unor activități de pregătire, au anunțat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Ministerul Apărării Naționale a transmis, luni, că exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare MOBEX BR-GL-24 se desfășoară, în perioada 8-12 aprilie, în județele Brăila și Galați, scrie News.ro.

Undă verde: Zabka, cel mai mare retailer de proximitate din Polonia, intră pe piața din România. Plan surpriză: 200 de magazine doar în acest an CITEȘTE ȘI Undă verde: Zabka, cel mai mare retailer de proximitate din Polonia, intră pe piața din România. Plan surpriză: 200 de magazine doar în acest an

“Exercițiile de mobilizare se planifică și se organizează periodic în toate județele, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora.

Scopul MOBEX - care vizează, în medie, aproximativ zece județe anual - este verificarea modului de realizare a completării cu resurse umane și materiale a structurilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale, realizarea coeziunii între militarii în activitate și rezerviști, precum și instruirea specifică fiecărei arme”, a transmis MApN.

Sursa citată a menționat că pe timpul exercițiului, rezerviști cu domiciliul în județul Brăila, respectiv în județul Galați, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unități militare în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Exerciții similare s-au mai desfășurat în cele două județe în 2011 în Galați și în 2015, în Brăila.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerviști
braila
galati