Transelectrica vrea un soft pentru determinarea cantităților necesare de rezerve în Sistemul Electroenergetic Național. Patru oferte

Transelectrica vrea un soft pentru determinarea cantităților necesare de rezerve în Sistemul Electroenergetic Național. Patru oferte
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 10 nov 2023

Mobiversal, Holistion Software Consulting, Advanced Business Software și asocierea formată din Artelys SAS (lider) și Unicorn Systems s-au înscris la o licitație organizată de Transelectrica pentru realizarea unei aplicații informatice dedicate dimensionării rezervelor de energie din Sistemul Electroenergetic Național (SEN) prin utilizarea de metode probabilistice. Contractul se va derula pe o perioadă de 16 luni și a fost estimat la 8,99 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

"Odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului (UE) 2195/2017 al Comisiei din 23 Noiembrie 2017 de stabilire a unei linii directoare privind echilibrarea sistemului de energie electrică și a Regulamentului (UE) 1485/2017 de stabilire a unei linii directoare privind operarea sistemului de transport al energiei electrice, fiecare Operator de Transport și Sistem (OTS) din fiecare Stat Membru trebuie să efectueze o analiză privind asigurarea optimă a capacitații în rezervă, vizând reducerea la minimum a costurilor asociate cu asigurarea acesteia. Determinarea cantităților necesare de rezerve în Sistemul Electroenergetic Național (SEN) pe fiecare interval de timp al perioadei pentru care se face calculul, se va realiza în conformitate cu Ordinul ANRE nr. 219/2019 privind aprobarea Metodologiei operaționale pentru blocul RFP – TEL, în conformitate cu prevederile art. 119 din Regulamentul (UE) 1485/2017 al Comisiei din 2 august 2017 de stabilire a unei linii directoare privind operarea sistemului de transport al energiei electrice", se arată în caietul de sarcini al licitației.

Aplicația informatică va fi configurată conform cu solicitările OTS, cu care beneficiarul să poată calcula necesarul de rezerve pe fiecare interval de dispecerizare (60 și 15 minute) și sens al unei perioade solicitate, în conformitate cu Secțiunea a 2-a, din Ordinul ANRE nr. 219/2019.

AROBS Systems câștigă sistemul IT al Casei de Pensii CITEȘTE ȘI AROBS Systems câștigă sistemul IT al Casei de Pensii

"În vederea analizării proceselor de lucru, identificarea nevoilor, precum și în vederea determinării celei mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor și cerintelor Beneficiarului, este necesară o analiză de business. Etapa analizei de business va include un audit al situatiei existente la sediul Beneficiarului (din punct de vedere a echipamente hardware, sisteme de operare, licențe, securitate, aplicații cu care se interconectează, volumul datelor, cerințe de comunicație de date etc), identificarea cerințelor software, hardware și de business, analiza proceselor de business existente și propunerea unor metode de optimizare prin folosirea instrumentelor specifice companiei", se arată în document.

În cadrul analizei se vor detalia toate aplicațiile, tehnologiile și sistemele care vor interacționa cu aplicația informatică ce urmează a fi dezvoltată. Detalierea va urmări să prezinte tipul aplicației, tehnologia utilizată, posibilitățile de integrare, limitările de securitate, formatul de date, volumul, analiza comunicațiilor de date.

"Analiza de business va asigura implementarea unei soluții adecvate în vederea finalizării cu succes a proiectului. De asemenea, acesta se va asigura că soluția livrată prin eforturile managerului de proiect și ale intregii echipe este corectă și corespunde necesităților beneficiarului", se mai spune în caietul de sarcini.

Transelectrica este operatorul sistemului energetic național și este controlată de Secretariatul General al Guvernului (SGG).

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
licitatie
aplicatie software
calcul
rezerve