Creșterea cererii de electricitate datorită folosirii inteligenței artificiale ar putea mări necesarul de gaze naturale

Creșterea cererii de electricitate datorită folosirii inteligenței artificiale ar putea mări necesarul de gaze naturale
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2024

Producătorii de gaze naturale anticipează o creștere semnificativă a cererii în următorul deceniu, deoarece dezvoltarea inteligenței artificiale duce la o creștere a consumului de energie electrică pe care sursele regenerabile ar putea să aibă dificultăți să o satisfacă singure, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

După un deceniu de stagnare a cererii de electricitare în SUA, aceasta este prognozată să crească cu până la 20% până în 2030, potrivit unei analize a Wells Fargo, scrie News.ro.

Nou studiu - Stilul de viață poate compensa impactul geneticii și adăuga încă 5 ani CITEȘTE ȘI Nou studiu - Stilul de viață poate compensa impactul geneticii și adăuga încă 5 ani

Companiile energetice iau măsuri pentru asigurarea rapidă a energiei, deoarece dezvoltarea AI coincide cu extinderea producției interne de semiconductori și baterii, precum și cu electrificarea flotei de vehicule a națiunii.

Numai centrele de date de AI sunt așteptate să adauge aproximativ 323 terawați oră de cerere de energie electrică în SUA până în 2030, potrivit Wells Fargo.

Cererea de energie estimată numai din AI este de șapte ori mai mare decât consumul anual de energie electrică actual al orașului New York, de 48 terawați oră.

Goldman Sachs estimează că centrele de date vor reprezenta 8% din consumul total de energie electrică din SUA până la sfârșitul deceniului.

Creșterea cererii de energie reprezintă o provocare pentru Amazon, Google, Microsoft și Meta.

Companiile de tehnologie s-au angajat să își alimenteze centrele de date cu surse regenerabile pentru a reduce emisiile de carbon. Dar energia solară și cea eoliană pot fi inadecvate pentru a face față sarcinii de electricitate, deoarece depind de vremea variabilă, potrivit unei note din aprilie a firmei de consultanță Rystad Energy.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
gaze
ai