Bănci

Cursul valutar anunțat de BNR

Cursul valutar anunțat de BNR

luni, 13:00

Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,9767 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9744 lei înregistrat vineri.

  • Directorul VTB, a doua mare bancă din Rusia, se așteaptă la un profit record în 2024
    Directorul VTB, a doua mare bancă din Rusia, se așteaptă la un profit record în 2024
    luni, 11:23

    VTB, a doua mare bancă din Rusia, se așteaptă să înregistreze un profit record de aproape 500 de miliarde ruble (5,58 miliarde de dolari) în 2024, dar o decizie finală cu privire la plata dividendelor va fi luată de Banca Centrală a Rusiei, a declarat directorul general de la VTB, Andrei Kostin, transmite Reuters.

  • Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
    Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
    luni, 11:00

    Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,04%, de la 6,05%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

  • Mesaj: Băncile italiene trebuie să plece din Rusia
    Mesaj: Băncile italiene trebuie să plece din Rusia
    26 mai 2024

    Băncile italiene trebuie să pună punct afacerilor pe care le derulează în Rusia, pentru că rămânerea în această țară creează o "problemă de reputație", a declarat guvernatorul Băncii Centrale a Italiei, Fabio Panetta, care face parte și din consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, transmite Reuters.

  • Chirițoiu se așteaptă ca investigațiile privind băncile să fie finalizate până la începutul anului viitor: Dacă ajungem la sancțiuni, să nu fie excesive
    Chirițoiu se așteaptă ca investigațiile privind băncile să fie finalizate până la începutul anului viitor: Dacă ajungem la sancțiuni, să nu fie excesive
    25 mai 2024

    Consiliul Concurenței va unifica sau va publica simultan rezultatele investigațiilor privind posibilele înțelegeri pentru creșterea ROBOR, respectiv pentru scoringul la credite. Președintele Bogdan Chirițoiu spune că nu vrea ca eventualele amenzi să fie excesive. În următoarea perioadă va fi publicată și o sinteză a analizei tematice pe piața bancară.

  • Unele bănci importante cer mai multor angajați să revină la birou timp de cinci zile pe săptămână
    24 mai 2024

    Giganții bancari Citigroup, HSBC și Barclays au ordonat mai multor angajați să revină la munca de la birou timp de cinci zile pe săptămână, în condițiile în care modificările cadrului de reglementare au făcut mai dificil pentru firmele de pe Wall Street să permită angajaților să muncească de acasă, informează Bloomberg.

  • Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA a aprobat și tranzacționarea la bursă a ETF-ului pe Ether
    Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA a aprobat și tranzacționarea la bursă a ETF-ului pe Ether
    24 mai 2024

    Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA a aprobat tranzacționarea la bursă a ETF-ului pe Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă după Bitcoin.

  • Cursul valutar anunțat de BNR
    Cursul valutar anunțat de BNR
    24 mai 2024

    Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,9744 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9757 lei înregistrat joi.

  • Indicele ROBOR a stagnat
    Indicele ROBOR a stagnat
    24 mai 2024

    Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,05%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

  • Ministerul Finanțelor anunță: Când apare platforma online prin care diaspora va putea împrumuta statul
    Ministerul Finanțelor anunță: Când apare platforma online prin care diaspora va putea împrumuta statul
    24 mai 2024

    Platforma online prin intermediul căreia și românii din afara țării vor putea investi în titluri de stat Tezaur, cu dobânzi atractive, creditând astfel statul român, va putea fi utilizată în cea de-a doua jumătate a anului, potrivit unui răspuns al Ministerului Finanțelor. Planurile pentru noua aplicație au fost anunțate în aprilie, la un eveniment organizat de Profit.ro, de către Ștefan Nanu, director general al Trezoreriei Statului.