Digi Communications își majorează veniturile și EBITDA în T1 2024

Digi Communications își majorează veniturile și EBITDA în T1 2024
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 mai 2024

Digi Communications a raportat venituri consolidate în primul trimestru al acestui an de 446,7 milioane de euro, în urcare cu 12% față de martie 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

EBITDA ajustată pentru T1 2024 s-a ridicat la 163,1 milioane de euro (+21,9% față de anul precedent), iar EBITDA ajustată, excluzând impactul IFRS 16, a fost de 139,9 milioane de euro (+23,4% comparativ cu anul anterior).

"După un an 2023 în care am înregistrat o expansiune remarcabilă, suntem încântați să anunțăm un prim trimestru robust al anului 2024. Piețele noastre cheie, România și Spania, și-au menținut performanțele solide și ne-au permis să atingem o bornă istorică de 25 de milioane de clienți deserviți, pe toate cele trei piețe în care activăm.

Profit net de peste 100 milioane lei realizat de Transelectrica, în creștere cu aproape o treime CITEȘTE ȘI Profit net de peste 100 milioane lei realizat de Transelectrica, în creștere cu aproape o treime

Această creștere importantă din primele trei luni ale anului a fost determinată de segmentul nostru de telecomunicații mobile din Spania, care a crescut cu 23,6%, ajungând la 5 milioane de clienți. În paralel, segmentul de internet fix din Spania a înregistrat o creștere cu 56,7%, deservind acum 1,5 milioane de utilizatori. Utilizatorii români de telefonie mobilă au depășit 6 milioane, o creștere de 16,3% față de anul anterior. Aceste cifre indică un nou an de creștere anticipată, care corespunde așteptărilor și capacității noastre de a răspunde nevoilor în evoluție ale consumatorilor într-un context competitiv", a declarat Serghei Bulgac, CEO Digi Communications.

În T1 2024, Digi Communications a înregistrat o creștere anuală de 14,3%, de aproape 25 de milioane de RGU în România, Spania și Italia.

În România, Digi operează o rețea de fibră optică de ultimă generație pentru telecomunicații fixe și mobile, internet fix și soluții de divertisment. În Spania, Digi furnizeaz[ servicii de telefonie mobilă, internet și telefonie fixă, în timp ce în Italia, grupul este prezent pe zona serviciilor de telefonie mobilă.

Divizia de telefonie mobilă furnizează cele mai multe RGU din cadrul grupului, reprezentând 46,4% din totalul RGU pe cele trei piețe.

În T1 2024, segmentul de telefonie mobilă a înregistrat o creștere a RGU la 11,5 milioane, cu 19,5% mai mult față de anul anterior, reprezentând clienții de telefonie mobilă din România, Spania și Italia.

AROBS Transilvania – profit net drastic diminuat la T1 CITEȘTE ȘI AROBS Transilvania – profit net drastic diminuat la T1

În România, segmentul de servicii de telefonie mobilă a ajuns la 6 milioane de RGU în T1 2024, cu 16,3% mai mult față de T1 2023. Serviciile de internet fix au înregistrat un avans de 7,8% în T1 2024 comparativ cu anul trecut, la 4,7 milioane de RGU, în timp ce segmentul de servicii de televiziune cu plată (cablu și satelit) a urcat cu 3,8%, la 5,7 milioane de RGU.

Împreună cu serviciile de telefonie fixă, numărul total de RGU de pe piața din România s-a ridicat la 17,3 milioane de clienți la sfârșitul lui T1 2024, avansul față de T 1 2023 fiind de 8,5%.

Operațiunile din Spania au continuat să crească semnificativă în T1 2024, numărul de utilizatori de servicii fixe, internet și telefonie mobilă avansând cu 31,5% față de T1 2023, la 7 milioane de RGU. Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 23,6%, la 5 milioane de RGU, în timp ce numărul utilizatorilor de servicii de internet fix a crescut cu 56,7%, la 1,5 milioane.

În Italia, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 18,2% față de anul precedent, la 435.000 de RGU.

Digi Communications își majorează veniturile și EBITDA în T1 2024

Privind în perspectivă, inițiativele strategice ale Digi în Portugalia și Belgia facilitează procesul ulterior de expansiune. Subsidiarele locale ale Digi se pregătesc să lanseze servicii comerciale pe aceste două piețe în cursul acestui an.

În luna aprilie, Digi Spania a anunțat vânzarea rețelei sale de fibră optică de acces la domiciliu (FTTH) din 12 provincii către Sota Investments Spain OpCo, S.L.U., administrată de un consorțiu format din Macquarie Capital, abrdn și Arjun Infrastructure Partners.

Evaluată la o valoare de până la 750 de milioane de euro, această vânzare va îmbunătăți lichiditățile Digi Spania și va permite continuarea investițiilor în extinderea rețelei.

Tranzacția, care acoperă aproximativ 4,25 milioane de locuințe, cu planuri de extindere la 6 milioane de locuințe în termen de trei ani, așteaptă autorizarea necesară pentru investițiile străine directe și aprobarea privind controlul concentrărilor economice.

Raportul trimestrial al DIGI este disponibil AICI.

Digi Communications, înregistrată în jurisdicție olandeză, s-a listat la Bursa de Valori București în primăvara anului 2017 și la ultimul preț de închidere de 36,40 lei/acțiune are o capitalizare bursieră de 3,64 miliarde lei (735,74 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
rcs&rds
bvb
bursa