Transilvania Broker de Asigurare raportează venituri și profit în scădere în T1 2024. "Segmentul RCA a fost și rămâne distorsionat profund și cronic de măsurile impuse de autorități."

Transilvania Broker de Asigurare raportează venituri și profit în scădere în T1 2024. "Segmentul RCA a fost și rămâne distorsionat profund și cronic de măsurile impuse de autorități."

Sursa foto: Thunderstock17 | Dreamstime.com

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 mai 2024

Transilvania Broker de Asigurare, intermediar din Top 5, a închis primul trimestru al acestui an cu venituri totale de 25,372 milioane de lei și un rezultat net pozitiv de 851.800 lei, generate de un volum de prime de asigurare intermediate de 223,856 milioane de lei, cu 3,8% mai mic decât în aceeași perioadă a anului anterior, trimestrul I al anului 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

În urmă cu 12 luni, brokerul a raportat venituri totale de 33,508 milioane de lei și un rezultat net pozitiv de 4,334 milioane de lei.

Rafinăria rușilor de la Lukoil a devenit principalul client al Oil Terminal. Profitul a crescut cu 22% în T1. Cantități mai mari de țiței, motorină și chimicale au trecut prin Portul Constanța CITEȘTE ȘI Rafinăria rușilor de la Lukoil a devenit principalul client al Oil Terminal. Profitul a crescut cu 22% în T1. Cantități mai mari de țiței, motorină și chimicale au trecut prin Portul Constanța

"În consens cu evoluțiile de sector abordate în profunzime în dialogul susținut pe care conducerea Transilvania Broker de Asigurare l-a purtat cu acționarii și investitorii, primele trei luni ale anului 2024 au confirmat și adâncit contextul provocator pentru piața românească de intermediere în asigurări, caracterizată de o dependență ridicată de asigurările obligatorii (în speță RCA). Acest segment a fost și rămâne distorsionat profund și cronic de măsurile impuse de autorități care au avut funcția de a decupla dinamicii pieței de la mecanismele de reglare liberă a cererii, ofertei și prețurilor, prin decizia de plafonare pe termen lung a comisioanelor de intermediere și primelor de asigurare la un nivel nesustenabil pentru asigurători și intermediari", scrie în raportul pe primul trimestru al brokerului.

În perioada următoare, ridicarea măsurilor de plafonare – așteptată, dar incertă – ar putea să alimenteze creșteri viitoare importante atât la nivel de venituri cât și de profitabilitate, susține conducerea intermediarului.

"Independent, însă, de contextul de pe piața asigurărilor și distribuției în asigurare, Transilvania Broker de Asigurare va continua planurile strategice de dezvoltare și diversificare a liniilor de business care vor deconecta și mai mult evoluția companiei de piața RCA și vor oferta un „one-stop-shop” pentru o gama integrată de instrumente financiare pentru clienții Transilvania Broker. Aceste direcții de acțiune strategică vor antrena resurse financiare, umane dar și noi parteneriate care să pregătească un traseu ascendent cât mai lin și cu o curbă de învățare cât mai abruptă și scurtă", se arată în document.

Mai multe detalii despre cifrele trimestriale AICI.

Despăgubire uriașă plătită anul trecut după ce o locuință asigurată a luat foc. Este cea mai mare sumă din ultimii 5 ani CITEȘTE ȘI Despăgubire uriașă plătită anul trecut după ce o locuință asigurată a luat foc. Este cea mai mare sumă din ultimii 5 ani

Transilvania Broker de Asigurare s-a listat la Bursa de Valori București în noiembrie 2017 în urma unei operațiuni de piață închisă după numai 2 zile a cărei valoare s-a ridicat la 9,03 milioane euro (1,96 milioane euro). Atunci a fost pus în vânzare un pachet reprezentând 25,00% din capitalul social.

La sfârșitul anului trecut, Gabriel Login avea o participație de 36,1268% din acțiuni, iar Dan Niculae avea o deținere de 20,67% din titluri.

La ultimul preț de piață de 18,75 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 93,75 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania broker
bvb
bursa
rezultate trimestriale