Microsoft vrea să adauge widget-uri în meniul Start din Windows 11

Microsoft vrea să adauge widget-uri în meniul Start din Windows 11
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 mai 2024

Pe lângă reclamele pe care vrea să le afișeze, tot în meniul Start din Windows 11 Microsoft vrea să includă o serie de widget-uri care afișează informații web.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Microsoft a introdus o secțiune specială dedicată widget-urilor în meniul Start din Windows 11 - asta în cadrul celei mai recente versiuni de test a sistemului de operare.

Secțiunea, afișată în partea dreaptă a meniului, poate include mai multe componente care seamănă cu widget-urile, dar pe care compania le numește „Start menu Companions”.

Microsoft trebuie să plătească IPA Technologies 242 de milioane de dolari, într-un proces privind patentul softului asistentului virtual Cortana CITEȘTE ȘI Microsoft trebuie să plătească IPA Technologies 242 de milioane de dolari, într-un proces privind patentul softului asistentului virtual Cortana

Acestea par să poată afișa informații proaspete din surse web sau aplicații, cum ar fi condițiile meteo, valoarea acțiunilor bursiere sau rezultate ale competițiilor sportive.

Cea mai recentă versiune de test a sistemului de operare include și o secțiune specială dedicată configurării widget-urilor în cadrul aplicației Settings.

Din această secțiune, utilizatorul poate activa sau dezactiva widget-urile care sunt afișate în meniul Start.

Deocamdată, această funcționalitate este în teste, putând dura mai multe luni până când va fi introdusă în versiunea finală de Windows 11.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
widgeturi
start
windows 11