Vinul zilei: un spumant spaniol remarcabil, cotat cu 94 puncte Wine Enthusiast, 93 puncte James Suckling și 92 puncte Wine Spectator

Vinul zilei: un spumant spaniol remarcabil, cotat cu 94 puncte Wine Enthusiast, 93 puncte James Suckling și 92 puncte Wine Spectator
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 19 mai 2024

Vinul de duminică, Raventos I Blanc de la Finca 2020, este un vin spumant exuberant, obținut din struguri proveniți din viile cele mai vechi ale familiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Raventós i Blanc este o cramă din regiunea Sant Sadurní d'Anoia, Catalonia, o cramă cu una dintre cele mai îndelungate tradiții viticole din lume. Ferma în care vinurile sunt produse aparține familiei Raventós încă din1497.

Astăzi, Pepe Raventós, care reprezintă a 21-a generație a familiei, cultivă 44 de parcele folosind metode de cultivare biodinamice și se angajează să mențină domeniul format din viță-de-vie, lemn și lac ca entitate completă.

Raventos i Blanc De la Finca 2020 reflectă perfect îmbinarea dintre maturarea îndelungată pe drojdii, caracteristicile climatului mediteraneean și influențele marin-minerale ale solului. Aromele sale relevă note fructate și florale, însoțite de tente minerale frumos echilibrate. Serviți acest vin cu antreuri sau pește, la o temperatură de 8-10 grade Celsius.

Wine Enthusiast: “Vinul oferă un buchet de măr Fuji, coajă de lămâie și floare de portocal. Crocant la început, cu arome de lămâie și nectarine apoi, vinul este susținut de o efervescență vie, o aciditate strălucitoare și de notele de ciocolată albă și croissant."

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin