Ministrul Agriculturii desfide prescripțiile de la Davos: Nu mâncați făină de greieri! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnați, mâncăm ouă de găină

Ministrul Agriculturii desfide prescripțiile de la Davos: Nu mâncați făină de greieri! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnați, mâncăm ouă de găină
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2022

Într-o etapă în care la nivel European sunt autorizate în alimentație mai multe produse având la bază insectele și în care astfel de consum este promovat de influenceri, ministrul Petre Daea susține că nu trebuie să ne schimbăm cutumele alimentare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a recomandat românilor să nu mănânce făină de greieri, ci să-i lase ”să cânte acolo unde sunt” și să mănânce sarmale, cârnați și ouă de găină. ”Nu mâncați făină de greieri! Ce căutați cu greierii? Lăsați-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnați, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiți acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceți un asemenea efort”, a declarat la Antena 3 ministrul Agriculturii, Petre Daea, potrivit News.ro.

Conform ministrului, trebuie să fim consecvenți și în același timp stăruitori în a ne păstra tradițiile și consecvenți în a face ce trebuie. Și la preluarea mandatului, Daea a spus că el ca inginer agronom a fost învățat să combată insectele ca dăunători, nu să le mănânce.

Agroland deschide un nou magazin, de la care așteaptă venituri anuale de jumătate de milion de lei CITEȘTE ȘI Agroland deschide un nou magazin, de la care așteaptă venituri anuale de jumătate de milion de lei

Comisia Europeană a autorizat în februarie comercializarea greierilor de casă - Acheta domesticus - ca aliment nou în Uniunea Europeană, acesta devenind astfel a treia insectă care primește aprobare de consum și care vine după autorizațiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de Tenebrio molitor și în noiembrie pentru Locusta migratoria.

Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră. În ultimii ani, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentație hrănitoare și sănătoasă, având un conținut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre și minerale.

viewscnt
Afla mai multe despre
minsterul agriculturii
petre daea