Ministrul Agriculturii: România a interzis importurile de produse animale din Republica Moldova și Ucraina

Ministrul Agriculturii: România a interzis importurile de produse animale din Republica Moldova și Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2016

România a interzis importul tuturor produselor de origine animală din Ucraina și Republica Moldova, inclusiv prin micul trafic de frontieră, după ce în cele două țări vecine au fost raportate cazuri de pestă porcină africană, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Există, însă, riscuri ridicate ca porcii mistreți să aducă pesta porcină în România, risc evaluat de Irimescu la 70%, scrie News.ro.

Importurile au fost interzise deoarece există riscul, spre exemplu, ca "salamul din carne de vită să conțină și urmă de carne de porc", a spus ministrul Agriculturii, la Digi 24.

În situația în care pesta porcină africană ar intra și în România, "toți porcii afectați vor fi uciși și incinerați, eventual îngropați în anumite condiții", a menționat Irimescu.

Pesta porcină africană este cauzată de un virus, boala fiind întâlnită la porcii domestici și porcii mistreți europeni de toate vârstele, indiferent de gen.

ING: Salariile au crescut în ultimul an cu 24% la stat și cu 12% în sectorul privat CITEȘTE ȘI ING: Salariile au crescut în ultimul an cu 24% la stat și cu 12% în sectorul privat

Oamenii nu se pot infecta cu acest virus.

Virusul poate determina pagube importante prin procentul ridicat de mortalitate, prin dificultățile de eradicare a bolii și prin restricțiile impuse comerțului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii