Bentley a încheiat cel mai bun an din istorie și al treilea consecutiv cu record de vânzări

Bentley a încheiat cel mai bun an din istorie și al treilea consecutiv cu record de vânzări
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 ian 2023

Marca de lux Bentley, parte a grupului Volkswagen, a reușit să treacă de pragul de 15.000 de automobile vândute într-un singur an, marcând încă un an de recorduri în istoria companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bentley a livrat în 2022 15.174 de vehicule, reușind să depășească cu 4% rezultatul din anul anterior, în special datorită SUV-ului Bentayga, care a fost unul dintre cele mai vândute automobile de lux la nivel global și a însumat 42% din toate vânzările mărcii. De asemenea, familia Continental GT și GT Convertible a reprezentat o treime din vânzările Bentley. Și modelul Flying Spur a atras foarte mulți clienți, inclusiv cu noua motorizare hibrid, atrăgând aproximativ o treime din vânzări.

„În ceea ce a fost încă un an de lipsă de predictibilitate, afacerea a depășit în mod semnificativ curenții nefavorabili și a demonstrat o mare reziliență prin livrarea celui de-al treilea record anual consecutiv. Asta subliniază puterea brandului nostru, excelența operațională și o cerere puternică globală”, a declarat Adrian Hallmark, CEO al Bentley Motors.

Record istoric de vânzări pentru mașinile de lux Rolls-Royce, cu ajutorul noilor milionari din Orient și SUA CITEȘTE ȘI Record istoric de vânzări pentru mașinile de lux Rolls-Royce, cu ajutorul noilor milionari din Orient și SUA

Cele mai mari creșteri ale vânzărilor s-au înregistrat în Asia Pacific (23%), unde s-au depășit 2000 de unități livrate, și în Europa (11%), cu peste 2.800 de automobile vândute, din care Marea Britanie, cu 1490 de unități a reprezentat jumătate din vânzări. În același timp, chiar dacă creșterea a fost de numai 1%, America a rămas cea mai mare piață a mărcii, cu 4221 vehicule livrate, acoperind aproape o treime din volum total vândut la nivel glonbal. Pe locul al doilea rămâne China, în pofida unei scăderi de 9 procente cauzată de condițiile specifice locale, care au adus blocaje ale pieței în prima jumătate a anului.

Bentley a încheiat cel mai bun an din istorie și al treilea consecutiv cu record de vânzări

viewscnt
Afla mai multe despre
bentley
vanzari bentley
masini lux