Petrolul continuă să scadă, pe fondul estimărilor privind creșterea stocurilor din SUA cu peste 9 milioane barili

Petrolul continuă să scadă, pe fondul estimărilor privind creșterea stocurilor din SUA cu peste 9 milioane barili
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 nov 2016

Cotațiile petrolului scad pentru a patra zi miercuri, pe fondul pesimismului din piețe înaintea publicării datelor oficiale privind evoluția stocurilor din SUA, după ce un raport al Institutului American al Petrolului (API) a indicat o creștere de peste 9 milioane de barili pentru săptămâna trecută, de aproape cinci ori mai mare decât avansul estimat de analiști.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor prezentate de API, stocurile comerciale de petrol din SUA s-au majorat cu 9,3 milioane de barili în săptămâna încheiată la 28 octombrie, comparativ cu o creștere de 1,9 milioane de barili preconizată de analiștii S&P Global Platts. Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) va publica datele oficiale în această seară.

Dacă se confirmă, va fi cea mai mare creștere săptămânală începând cu luna martie, potrivit MarketWatch. Datele prezentate de EIA și API pot înregistra variații semnificative, având în vadere că petroliștii sunt obligați să raporteze cifre exacte către EIA, care este o agenție guvernamentală, în timp ce datele colectate de API sunt voluntare.

Stocurile de petrol din SUA au scăzut în șase din ultimele opt săptămâni.

Romgaz semnează un contract de 269 milioane euro cu o firmă din Spania pentru predarea la cheie a noii centrale de la Iernut CITEȘTE ȘI Romgaz semnează un contract de 269 milioane euro cu o firmă din Spania pentru predarea la cheie a noii centrale de la Iernut

În jurul orei 11:05, barilul de Brent era tranzacționat la 47,64 dolari, în coborâre cu 1% comparativ cu închiderea de marți, în timp ce petrolul WTI era în scădere cu 1,2%, la 46,12 dolari/baril.

Prețurile aurului negru au scăzut puternic în ultimele zile, în contextul temerilor referitoare la reușita acordului anunțat de OPEC pentru reducerea producției cartelului.

În condițiile în care mai mulți membri ai cartelului au cerut să fie excluși din acordul care ar urma să fie perfectat pe 30 noiembrie, analiștii și investitorii sunt de părere că acesta nu va avea efectul scontat, iar producția globală de petrol va continua să crească.

“Traderii vând pe baza presupunerii că OPEC nu va reuși să limiteze efectiv producția în viitorul apropiat“, spune Ric Spooner, analist-șef la CMC Markets.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
api
eia
stocuri sua