Prețurile petrolului își revin de la minimul ultimei luni, în urma unui acord al OPEC privind strategia pe termen lung

Prețurile petrolului își revin de la minimul ultimei luni, în urma unui acord al OPEC privind strategia pe termen lung
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2016

Prețurile petrolului au crescut marți de la minimul ultimei luni, pe piața asiatică, în urma unui acord al OPEC referitor la strategia sa pe termen lung, care este considerat un semn că organizația a ajuns la un consens privind administrarea producției, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea în continuare a cotațiilor va fi probabil limitată, piața fiind trasă în jos de indiciile că producția OPEC se află la un nivel record, scrie News.ro.

Contractrele futures pentru petrolul WTI, de referință pe piața americană, sunt în urcare cu 23 de cenți, la 47,09 dolari pe baril, după un declin de aproape 4%, la 46,86 dolari pe baril consemnat luni.

Prețul petrolului Brent cu livrare în ianuarie este în creștere cu 45 de cenți, la 49,06 dolari pe baril. Contractele pe termen de o lună care au expirat luni au scăzut cu aproape 3%.

”După o scădere atât de dramatică…aceasta ar putea fi o corecție tehnică. Sunt încă reticent că acordul OPEC poate fi realizat”, a declarat Jonathan Chan, analist la Phillip Futures în Singapore.

Debranșările de la RADET-uri ar putea fi interzise complet. Dîncu - posibil \ CITEȘTE ȘI Debranșările de la RADET-uri ar putea fi interzise complet. Dîncu - posibil "țar" național al încălzirii centralizate

Prețurile petrolului au urcat cu până la 13% de când OPEC a anunțat la sfârșitul lui septembrie un acord de reducere a producției pentru susținerea prețurilor. Acordul final trebuie convenit la reuniunea OPEC de la sfârșitul lunii noiembrie.

Totuși, OPEC a aprobat luni un document care include strategia sa pe termen lung, ceea ce ar însemna revenirea la rolul de administrare a pieței și o atitudine mai activă în anticiparea schimbărilor din piață.

Producția de petrol a OPEC a atins probabil un nivel record în octombrie, de 33,82 milioane de barili pe zi, Nigeria, Libia și Irak reluând activitățile în regiuni afectate de tensiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec