Trei bănci vor încasa 1,87 milioane de lei de la ANAF pentru servicii acceptare a plății taxelor prin www.ghiseul.ro

Trei bănci vor încasa 1,87 milioane de lei de la ANAF pentru servicii acceptare a plății taxelor prin www.ghiseul.ro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 20 nov 2016

Banca Transilvania, Banca Comercială Română și Garanti Bank vor furniza Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) servicii bancare de acceptare a plăților de impozite, taxe, contributii și a altor sume datorate bugetului, efectuate de contribuabili cu cardul bancar în Sistemul Național Electronic de Plăți (SNEP), disponibil la adresa www.ghiseul.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contractul a fost atribuit la nivelul sumei estimate, respectiv 1,87 milioane de lei, fără TVA. Practic, ANAF nu a economisit niciun leu în urma derulării procedurii de atribuire a contractului pe SEAP (www.e-licitatie.ro).

La licitație s-a înscris și Raiffeisen Bank, dar oferta nu a fost admisă în cadrul procedurii.

Conform documentației licitației, lansată în a doua parte a lunii iulie a acestui an, toate sumele încasate prin www.ghiseul.ro vor fi transferate integral într-un cont colector unic, deschis de banca câștigătoare la solicitarea și în numele ANAF.

Toate tranzacțiile efectuate prin SNEP vor fi comisionate cu cel mult 2% din valoare, dar suma nu va depăși 30 lei, care va fi suportată de Fisc.

SNEP va accepta la plată cardurile emise sub sigla Visa, Mastercard sau echivalent, indiferent de țara în care aceste instrumente au fost emise.

În prima parte a lunii august, Ministerul Finanțelor a aprobat, printr-un ordin, lista impozitelor, amenzilor și a altor creanțe fiscale care vor putea fi achitate prin SNEP.

Conform Ordinului MFP 1.375/2016, persoanele fizice rezidente și nerezidente vor putea plăti 42 tipuri de impozite (pe venit din activități independente, salarii, cedarea folosinței bunurilor, drepturi de proprietate intelectuală, dobânzi, premii, activități agricole, dividende, transferul titlurilor de valoare etc), precum și TVA, contribuții de asigurări, accize.

Totodată, vor putea fi achitate amenzi date de Antifrauda Fiscală, amenzi judiciare, penalități de nedeclarare.

Președintele ANAF, Dragoș Doroș, anunța, încă din martie, că se vor face din acest an plăți online, prin www.ghiseul.ro, și pentru impozitele datorate ANAF. Până acum, acest sistem online a putut fi utilizat doar pentru plata impozitelor locale (case, mașini, etc) datorate primăriilor.

Lansat în 2011, www.ghiseul.ro este un proiect inițiat în parteneriat de Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR) și Asociația de Plăți Electronice din România (APERO), care permite plata online cu cardul a taxelor și impozitelor locale, precum și a amenzilor de amenzilor de circulație.

Principalul avantaj al plății impozitelor și taxelor locale online cu orice card pe www.ghiseul.ro este posibilitatea de a plăti oricând și de oriunde, fără comision.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
ghiseul.ro
taxe
impozite
contribuabili
card bancar
bcr
banca transilvania
garanti bank
licitatie
contract
atribuire