Monte dei Paschi nu a obținut mai mult timp pentru strângerea banilor necesari recapitalizării. Acțiunile băncii, suspendate temporar

Monte dei Paschi nu a obținut mai mult timp pentru strângerea banilor necesari recapitalizării. Acțiunile băncii, suspendate temporar
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 dec 2016

Banca Centrală Europeană (BCE) a respins o solicitare prin care banca italiană Monte dei Paschi di Siena, cea mai veche instituție de credit aflată în activitate din lume, cu o istorie de 544 de ani, cerea mai mult timp ca să strângă 5 miliarde de euro pentru recapitalizare, scrie Reuters, care citează o sursă familiară cu situația. Acțiunile băncii au scăzut cu 4,5% și au fost suspendate temporar de la tranzacționare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Monte dei Paschi a solicitat prelungirea cu trei săptămâni, până pe 20 ianuarie, a planului de majorare a capitalului, plan care include un schimb de obligațiuni cu acțiuni, o investiție mare din partea unuia sau mai multor investitori privați și vânzarea unui pachet de acțiuni. Banca a reușit până acum să obțină circa 1 miliard de euro prin conversia unor datorii în acțiuni.

BCE a respins solicitarea vineri, argumentând că cele trei săptămâni nu vor fi suficiente pentru strângerea fondurilor, potrivit sursei menționate. Totodată, oficialii BCE au indicat că este timpul ca guvernul de la Roma să se implice în salvarea băncii.

Consultanții băncii Monte dei Paschi discută următorii pași ai planului de salvare a băncii CITEȘTE ȘI Consultanții băncii Monte dei Paschi discută următorii pași ai planului de salvare a băncii

Acțiunile Monte de Paschi s-au depreciat cu 4,5% în urma informațiilor și au fost suspendate temporar de la tranzacționare.

Separat, o sursă din Trezoreria Italiei a declarat pentru Reuters că managementul Monte dei Paschi s-a întâlnit astăzi pentru discuții cu ministrul italian al Economiei și cu reprezentanți ai JPMorgan și Mediobanca, consultanții băncii în cadrul planului de salvare.

Testele de stres publicate în iulie de Banca Centrală Europeană (BCE) au arătat că Monte dei Paschi este cea mai vulnerabilă bancă din Europa și are nevoie de majorarea capitalului pentru a putea funcționa în continuare.

viewscnt
Afla mai multe despre
monte dei paschi di siena
recapitalizare
bce
salvare
italia