Commerzbank va desființa 9.600 de posturi și va suspenda dividendele, pentru susținerea profitabilității

Commerzbank va desființa 9.600 de posturi și va suspenda dividendele, pentru susținerea profitabilității
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2016

Commerzbank, a doua mare bancă din Germania, intenționează să desființeze 9.600 de locuri de muncă și să suspende plata dividendelor, în cadrul strategiei directorului general Martin Zielke de îmbunătățire a profitabilității instituției financiare, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca va înregistra costuri de circa 1,1 miliarde de euro pentru restructurarea operațiunilor, se arată într-un comunicat publicat joi.

Potrivit planului, Commerzbank are în vedere obținerea unor venituri de 9,8-10,3 miliarde de euro până în 2020, precum și fuziunea diviziilor corporate și de tranding și restrângerea diviziei de investment banking, scrie News.ro.

Zielke este presat să oprească declinul profitului, care l-a obligat să revizuiască estimările, pe fondul instabilității piețelor financiare și al dobânzilor negative.

Sub conducerea fostului CEO Martin Blessing, Commerzbank a eliminat 5.200 de locuri de muncă, într-un efort de a reduce costurile și a relua plata dividendelor.

STUDIU 9 din 10 români își aleg banca în funcție de experiențele anterioare CITEȘTE ȘI STUDIU 9 din 10 români își aleg banca în funcție de experiențele anterioare

Banca a plătit la începutul acestui an dividende de 20 de cenți pe acțiune pentru 2017, prima astfel de plată din 2007. Pentru acest an ar fi urmat să plătească dividende de 30 de cenți pe acțiune, potrivit Bloomberg Dividend Forecast.

Commerzbank, care este deținută parțial de statul german, intenționează să informeze investitorii în detaliu despre strategia lui Zielke la o întâlnire care va avea loc la Londra pe 4 octombrie.

Acțiunile Commerzbank au scăzut cu circa 37% în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
commerzbank