Directorul general al UniCredit și-a anunțat demisia

Directorul general al UniCredit și-a anunțat demisia
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2016

Directorul general al Unicredit, Federico Ghizzoni, și-a anunțat demisia, pentru ca board-ul să înceapă căutarea unui succesor, posibil din afara instituției financiare, care să coordoneze o majorare de capital, relatează Marketwatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, a anunțat că Ghizzoni va demisiona atunci când va fi găsit un nou director general, pentru a asigura o tranziție lină, scrie News.ro.

Board-ul ”i-a mulțumit în unanimitate lui Federico Ghizzoni pentru munca de înaltă calitate în condiții de piață extrem de dificile”, potrivit unui comunicat al băncii.

În ultimele luni s-au amplificat speculațiile referitoare la viitorul lui Ghizzoni, care a devenit director general al UniCredit în 2010, din cauza scăderii acțiunilor băncii, acționarii principali fiind tot mai convinși că este nevoie de o nouă conducere pentru refacerea încrederii în bancă.

Persoane apropiate situației au spus că board-ul caută un om din exterior, care să coordoneze majorarea de capital.

Unele surse au arătat că UniCredit are nevoie să atragă până la 9 miliarde de euro, fonduri care ar putea proveni dintr-o emisiune de drepturi de preemțiune, vânzări de active, sau ambele.

Fiscul a fost amendat cu 16.000 de lei pentru că a publicat lista persoanelor fizice datornice. Reacția ANAF CITEȘTE ȘI Fiscul a fost amendat cu 16.000 de lei pentru că a publicat lista persoanelor fizice datornice. Reacția ANAF

Problemele băncii au crescut constant în ultimele luni. Banca are dificultăți din cauza nivelului scăzut al dobânzilor, a concentrării pe creditarea tradițională și a problemelor întâmpinate în dezvoltarea afacerilor pe bază de comisioane.

Banca are în protofoliu credite neperformante în valoare de 80 de miliarde de euro, mai mari decât oricare altă bancă din Europa.

În plus, investitorii au devenit îngrijorați  că rezerva de capital a UniCredit este insuficientă.

Acțiunile UniCredit s-au depreciat cu peste 40% de la începutul acestui an.

Grupul italian este prezent pe piața din România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
federico ghizzoni