Luxemburg a acordat prima licență din Europa pentru o platformă de tranzacționare a bitcoin

Luxemburg a acordat prima licență din Europa pentru o platformă de tranzacționare a bitcoin
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2016

Luxemburgul a acordat licență de funcționare platformei de tranzacționare a bitcoin Bitstamp, care a devenit prima companie de plăți în moneda virtuală din Europa care este reglementată la nivel național, ceea ce înseamnă că acest fapt va fi recunoscut în toate cele 28 de state membre ale UE, relatează CNBC și Forbes.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Licența Bitstamp va intra în vigoare la 1 iulie, la capătul unor proceduri de doi ani de zile în care au fost verificate sistemele de securitate și de protejare a clienților, scrie News.ro

”Am alocat mult timp și resurse procesului de obținere a acordului autorităților de reglementare, pentru ca clienții să aibă încredere în utilizarea sistemului de plăți și produsele Bitstamp în Uniunea Europeană”, a declarat Nejc Kodric, co-fondator și director general al Bitstamp, într-un comunicat.

Platformele de tranzacționare a bitcoin au fost considerate riscante pentru investitori.

”Au fost o mulțime de oameni care au încercat să lanseze platforme de tranzacționare și au atras uneori și un volum mare, până când utilizatorii să își dea seama că acestea nu oferă securitatea care ar trebui să fie oferită de o instituție financiară”, a declarat Vijay Michalik, analist la firma de consultanță Frost & Sullivan, la CNBC.

Google, Ford, Volvo, Uber și Lyft se aliază pentru a grăbi lansarea mașinilor fără șofer CITEȘTE ȘI Google, Ford, Volvo, Uber și Lyft se aliază pentru a grăbi lansarea mașinilor fără șofer

El a arătat că decizia referitoare la Bitstamp arată că este o platformă, cel puțin în Europa, care a fost inspectată de autoritățile de reglementare și îndeplinește cerințele.

Michalik consideră că decizia va încuraja noi clienți să cumpere și să tranzacționeze bitcoin.

”Această licență ar putea crește încrederea în platformele de tranzacționare a bitcoin, dar va avea un impact redus asupra valorii monedei virtuale”, consideră James Lynn, director general la compania britanică Billon Group.

Decizia de reglementare națională a platformei ar putea face tranzacțiile cu bitcoin mai sigure, dar mulți europeni ar putea să pună încă sub semnul întrebării legitimitatea monedei virtuale.

”Includerea Bitstamp în rândul firmelor reglementate este mai mult un comentariu față de securitatea firmei decât față de instrumentul pe care îl tranzacționează. Nu sunt convins că acest eveniment va duce la o schimbare sistemică în acceptarea bitcoin ca monedă legitimă”, a spus Lynn.

Pe piața americană, bitcoin a încheiat tranzacțiile de luni la 462,33 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni. De la începutul acestui an, bitcon s-a apreciat cu 104,46%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin