Petrolul crește pe fondul reducerii stocurilor din SUA pentru a cincea săptămână consecutiv

Petrolul crește pe fondul reducerii stocurilor din SUA pentru a cincea săptămână consecutiv
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 oct 2016

Cotațiile petrolului cresc miercuri, în condițiile în care Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) a anunțat că stocurile de petrol din SUA s-au redus, săptămâna trecută, cu 3 milioane de barili, a cincea scădere săptămânală consecutivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii intervievați de S&P Global Platts anticipau creșterea stocurilor cu 2 milioane de barili. Pe de altă parte, declinul stocurilor a fost sub datele estimative ale American Petroleum Institute (API), care indicau reducerea acestora cu 7,6 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 30 septembrie. 

Cotațiile petrolului erau în creștere înainte de anunțarea adtelor EIA, susținute de estimările API.

În urma datelor EIA, prețul petrolului Brent a urcat peste 52 de dolari pe baril pentru prima dată de la începutul lunii iunie. La New York, petrolul West Texas Intermediate se tranzacționa pentru 49,9 dolari pe baril, în creștere cu 2,5% față de închiderea de marți.

Statele membre ale OPEC au convenit, săptămâna trecută, să reducă producția la 32,5-33 milioane de barili de petrol pe zi, de la nivelul de circa 33,5 milioane de barili pe zi înregistrat în august, acesta fiind primul astfel de acord semnat în ultimii 8 ani. Detaliile acordului nu au fost însă stabilite, urmând să fie anunțate, cel mai probabil, în noiembrie. 

Cotațiile petrolului au urmat o tendință ascendentă de la anunțarea acordului OPEC, pe 28 septembrie, întreruptă de mici fluctuații.

“Până săptămâna trecută, piața avea convingerea că OPEC a încetat să mai existe. Săptămâna trecută, a dat semne de viață”, se arată într-o notă a Citigroup.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
west texas intermediate
wti
brent
eia
stocuri
opec
citigroup