Huawei primește o păsuire de 90 de zile din partea guvernului american

Huawei primește o păsuire de 90 de zile din partea guvernului american
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mai 2019

Un proiect depus la Registrul Federal de Biroul de Securitate și Industrie din cadrul Departamentului de Comerț al Statelor Unite acordă o licență temporară pentru toate afacerile pe care Huawei le are în prezent cu firmele americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

După ce Guvernul american a declarat Stare de Urgență pentru a forța blocarea de urgență a tranzacțiilor care constituie un risc la securitatea națională și a forțat Google și alte companii americane să întrerupă mai multe contacte cu Huawei, compania chineză primește de data aceasta o veste bună.

Guvernul american va acorda o licență generală temporară de 90 de zile pentru Huawei, perioadă în care compania poate continua să folosească tehnologiile americane pentru care deține licență.

Huawei trebuie să aplice pentru licențe în cazul noilor produse, însă șansele să mai primească licență sunt ca și inexistente în noul cadru legal.

ULTIMA ORĂ Google suspendă afaceri pe care le are cu Huawei, mai multe aplicații dispar din telefoane. Impact în Europa. Intel și Qualcomm urmează să facă același lucru CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Google suspendă afaceri pe care le are cu Huawei, mai multe aplicații dispar din telefoane. Impact în Europa. Intel și Qualcomm urmează să facă același lucru

Sunt vehiculate două motive pentru care Guvernul american arată clemență chiar și temporară față de compania chineză. Unul ar fi impactul negativ pe care noua legislație îl poate avea asupra propriei economii.

Conform unui studiu recent publicat de Fundația pentru Tehnologia Informației și Inovare, controlul în acest fel al exporturilor poate aduce pierdere economiei americane de 56,3 miliarde de dolari și poate duce la dispariția a 74.000 de locuri de muncă.

Un alt motiv ar putea fi pierderea accesului la sursele de materiale rare folosite în multe dintre dispozitivele mobile moderne. Președintele chinez Xi Jinping a vizitat în weekend mai multe fabrici în care sunt procesate materiale rare și a lăsat să se înțeleagă că acestea ar putea face parte din strategia războiului comercial cu Statele Unite.

China este cel mai mare exportator de materiale rare. Anul trecut China a exportat peste 58.000 de tone de materiale rare.

După legea adoptată săptămâna trecută de Guvernul american privind blocarea tranzacțiilor de tehnologie care sunt văzute drept un risc de securitate, Google a anunțat că nu va mai oferi acces celor de la Huawei la propriile soluții mobile, incluzând aici versiunile modificate de Android, serviciile și aplicațiile mobile ale companiei.

Huawei va trebui să folosească versiunea open-source de Android sau propriul sistem de operare, despre care se spune că este în lucru. De asemenea, noile telefoane Huawei nu vor mai avea acces la magazinul de aplicații pentru Android și nu vor mai include aplicații precum Gmail, Drive, Maps sau Photos.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
google
tehnologie