Symantec a vândut Veritas pentru opt miliarde de dolari

Symantec a vândut Veritas pentru opt miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2015

Furnizorul global de soluții de securitate IT Symantec Corporation a anunțat inițierea unui acord definitiv pentru vânzarea Veritas, compania de management al informației din cadrul companiei, către un grup de investitori condus de The Carlyle Group împreună cu GIC, fondul de investiții suveran al statului Singapore, pentru suma de opt miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția, aprobată în unanimitate de consiliul director al Symantec, este planificată să se finalizeze până la 1 ianuarie 2016, urmând procesul de separare a celor două companii demarat anul trecut.

La încheierea tranzacției, Symantec estimează că va avea încasări nete de aproximativ 6,3 miliarde de dolari sub formă de lichidități, în urma ajustărilor post-tranzacție. Gestionarea resurselor financiare obținute vizează atât returnarea de capital către acționari, cât și pe investiții viitoare în companie.

Consiliul Director al Symantec a aprobat o creștere de 1,5 miliarde de dolari a programului existent de răscumpărare a acțiunilor, acesta ajungând la un total de 2,6 miliarde de dolari, din care două miliarde de dolari reprezintă suma returnată acționarilor pe o perioadă de 18 luni după finalizarea tranzacției.

Consiliul a stabilit, de asemenea, că Symantec își va menține dividendele trimestriale la 0,15 dolari pe acțiune, ceea ce va însemna o creștere în ansamblu a ratei profitului distribuit al companiei în urma separării celor două companii. Între răscumpărările de acțiuni și dividende, Symantec anticipează că va returna acționarilor aproximativ 120% din încasările în urma vânzării, după plata taxelor.

"Tranzacția consolidează bazele financiare ale Symantec, sprijinind mai departe extinderea companiei și consolidarea poziției de lider în industria securității cibernetice. Considerăm că acest acord cu investitorii, inclusiv The Carlyle Group și GIC, aduce o valoare sigură și atractivă pentru afacerea Veritas, fiind în interesul tuturor acționarilor", a declarat Michael A. Brown, președinte și CEO Symantec.

Consiliul Director al Symantec a analizat mai multe opțiuni strategice pentru maximizarea valorii Veritas. Tranzacția oferă Symantec lichidități importante pentru a continua investițiile în industria cu o creștere accelerată a produselor și serviciilor de securitate și pentru a sprijini inițiativele de restituire a capitalului prin achiziționarea de acțiuni și dividendele acestora. Symantec a returnat mai mult de 10 miliarde de dolari acționarilor săi în ultimii zece ani.

În prezent, Veritas furnizează soluții pentru 86% dintre companiile incluse în topul Fortune 500. În anul fiscal 2015, Veritas a generat pentru Symantec venituri de 2,6 miliarde dolari.

The Carlyle Group este o companie globală de management al activelor care administra, la 30 iunie 2015, active în valoare de 193 miliarde de dolari prin 128 de fonduri, precum și 159 de vehicule de fonduri de capital.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
symantec
veritas