Efectul Brexit pe piața berii: AB InBev a majorat oferta pentru preluarea SABMiller la 79 mld. lire sterline

Efectul Brexit pe piața berii: AB InBev a majorat oferta pentru preluarea SABMiller la 79 mld. lire sterline
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 iul 2016

Anheuser-Busch InBev (AB InBev) a majorat marți oferta pentru preluarea rivalului SABMiller, în condițiile în care deprecierea lirei sterline, în urma votului pro-Brexit la referendumul din iunie, a scăzut atractivitatea tranzacției pentru unii dintre acționarii SABMiller.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai mare berar al lumii a anunțat, într-un comunicat, că va plăti 45 lire în numerar pentru o acțiune SABMiller, comparativ cu un preț de 44 lire/acțiune oferit anterior. La acest preț, SABMiller este evaluată la circa 79 miliarde de lire (103,3 miliarde dolari), față de 71 miliarde lire în funcție de oferta inițială.

Acționarii SABMiller pot alege să primească și o componentă de acțiuni, care include 0,483969 acțiuni nelistate și 3,7788 lire în numerar pentru fiecare acțiune SABMiller, echivalentul a 51,14 lire/acțiune, reprezentând o primă de 74% față de cotația din 14 septembrie 2015, înaintea apariției primelor informații privind o posibilă preluare a companiei de către AB InBev.

Oferta este finală, se arată în comunicat.

Fonduri de investiții din SUA și Europa vor să se alieze pentru achiziția activelor SABMiller din Europa de Est CITEȘTE ȘI Fonduri de investiții din SUA și Europa vor să se alieze pentru achiziția activelor SABMiller din Europa de Est

AB InBev nu a specificat motivul pentru care a îmbunătățit termenii ofertei, însă presa internațională a raportat recent că mai mulți acționari ai SABMiller, printre care fondul de hedging Elliott Advisors și fondul britanic de investiții TCI (Children's Investment Fund Management), ar putea cere un preț mai mare de la AB InBev, ca urmare a deprecierii lirei sterline după referendumul de luna trecută.

Tranzacția prin care AB InBev va prelua SABMiller, cea mai mare de pe piața berii, a obținut până în prezent aprobarea autorităților de reglementare din mai multe regiuni, inclusiv din SUA și Europa, unde AB InBev a fost de acord să renunțe la toate activitățile SABMiller, inclusiv la compania Ursus Breweries din România. Înainte de finalizarea tranzacției, estimată pentru a doua jumătate a acestui an, cei doi producători de bere trebuie să obțină și acordul autorităților de reglementare din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
ab inbev
sabmiller
preluare
oferta
majorare