AB Inbev a obținut acordul autorităților din SUA pentru preluarea SABMiller

AB Inbev a obținut acordul autorităților din SUA pentru preluarea SABMiller
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2016

Anheuser-Busch InBev (AB Inbev) a obținut acordul autorităților de reglementare din SUA pentru preluarea SABMiller, după ce a acceptat să renunțe la brandul Miller și să permită o concurență mai mare din partea producătorilor de bere craft, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

AB InBev va vinde participația deținută de SABMiller la MillerCoors, separând cele două mărci de bere, și se va abține să restricționeze distribuția unor mărci de bere mai mici, permițând în acest fel concurența din partea berii craft și a unor mărci importate, se arată într-un comunicat al Departamentului de Justiție, scrie News.ro.

Acordul va preveni orice creștere a concentrării pieței în industria berii, potrivit comunicatului.

”Cei mai mari doi producători americani de bere, ABI și MillerCoors, vor rămâne competitori independenți în urma acordului. Distribuitorii care comercializează berea AB InBev vor avea libertatea de a vinde și promova varietatea de bere băută de mulți americani”, a declarat Sonia Pfaffenroth, procuror adjunct la divizia antitrust a Departamentului de Justiție.

Acordul care permite celor mai mari doi producători de bere din lume să fuzioneze contrastează cu respingerea altor fuziuni de către Departamentul de Justiție și Comisia Federală pentru Comerț, în sectoare precum serviciile prin cablu, birotică și industria de foraje petroliere.

În cazul fuziunii AB InBev cu SABMiller, cei doi producători de bere au propus vânzarea unor active pentru rezolvarea problemelor antitrust.

Grupul belgian AB InBev, cel mai mare producător de bere din lume, a încheiat acordul de 77 de miliarde de lire sterline (101 miliarde dolari) pentru că prin intermediul companiei britanice SABMiller, pe locul al doilea în lume, vrea să obțină acces la piețele emergente din America Latină și Africa.

În urma vânzărilor de active, AB InBev va păstra mărcile Budweiser, Beck’s și Stella Artois, dar va renunța la branduri ca Miller în SUA și Peroni și Pilsner Urquell în Europa.

Înainte de finalizarea tranzacției, cei doi producători de bere trebuie să obțină și acordul autorităților de reglementare din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
ab inbev
sabmiller