Hackerii ruși au spart alte 14 companii americane

Hackerii ruși au spart alte 14 companii americane
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 oct 2021

Aceiași hackeri aflați în spatele atacului SolarWinds, de anul trecut, continuă să facă victime în rândul companiilor americane, în ciuda sancțiunilor anunțate de Statele Unite împotriva Rusiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Microsoft spune că a depistat o nouă campanie derulată de grupul rus de hackeri Nobelium împotriva companiilor americane, cu o rată mică de succes, dar care, chiar și așa, pătrunde în infrastructura mai multor companii americane.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Hackerii ruși, prin noua campanie, vizează atât companiile private, cât și rețelelor instituțiilor de stat ale țărilor care nu sunt bune prietene ale Rusiei.

Ca și în cazul atacului SolarWinds, Nobelium vizează soluțiile cloud, care, odată sparte, pot fi folosite pentru a ataca toate companiile care folosesc serviciile respective.

Microsoft spune că, prin noua campanie, hackerii au vizat 140 de producători și furnizori de soluții cloud și că, dintre aceștia, 14 au căzut victime după ce hackerii au reușit să pătrundă în rețelele interne.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Aproape 23.000 de atacuri au derulat hackerii (nu doar Nobelium) asupra a 609 dintre clienții Microsoft, începând cu luna iulie. Doar în mai puțin de 10 cazuri hackeri ar fi avut succes, spune Microsoft.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Microsoft mai spune că guvernul rus încearcă, astfel, să dobândească acces la tehnologiile folosite de SUA, pentru a putea urmări, pe viitor, ținte de interes. Aceste ținte, cum s-a văzut deja, pot fi nu doar persoane, ci și obiective strategice, precum cele din domeniul energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri ruși
companii americane
microsoft