Uniunea Europeană va impune interoperabilitatea serviciilor de chat

Uniunea Europeană va impune interoperabilitatea serviciilor de chat
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 mar 2022

Uniunea Europeană va obliga prin lege serviciile mari de chat, precum WhatsApp sau Facebook Messenger, ”să-și deschidă porțile” pentru serviciile mai mici, dacă acestea vor cere acest lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parlamentarii europeni anunță că au căzut de acord asupra unei prevederi din cadrul viitoarei Digital Markets Act și că, după 16 luni de negocieri, aceasta este aproape de a fi adoptată.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Aceștia au confirmat că DMA va obliga marile platforme de comunicare să ofere interoperabilitate serviciilor mai mici, dacă acestea din urmă o vor cere.

Asta înseamnă, spre exemplu, că dacă Signal cere și primește funcțiile de interoperabilitate cu WhatsApp sau Facebook Messenger, utilizatorii Signal vor putea comunica cu cei ai produselor deținute de Meta.

Același lucru va fi valabil și pentru iMessage, platformă pe care Apple a ținut-o până acum exclusiv pentru utilizatorii propriilor dispozitive.

Pe lângă interoperabilitate, DMA va mai include și alte principii pe care companiile mari de tehnologie vor trebui să le respecte, precum dreptul la dezinstalare, accesul la datele generate, transparența reclamelor și blocarea promovării preferențiale a altor produse ale aceleiași companii.

La reglementările viitoare din DMA vor trebui să se supună așa-zișii gatekeepers, care sunt definiți ca platforme cu cel puțin 45.000 de utilizatori și o capitalizare de peste 75 de  miliarde de euro.

În cazul nerespectării viitoarei legislații, va fi prevăzută o amendă de 10% din veniturile anuale sau 20% în cazul celor care încalcă legea în mod repetat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
chat
whatsapp
digital markets act