Tranzacție surpriză - Unul dintre cei mai mari producători de haine din Israel, abia intrat în România, cumpără afacerea celebrei companii românești Adesgo

Tranzacție surpriză - Unul dintre cei mai mari producători de haine din Israel, abia intrat în România, cumpără afacerea celebrei companii românești Adesgo

Foto Adesgo

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 29 mar 2023

Producătorul israelian de îmbrăcăminte Tefron, cu exporturi în întreaga lume, anunțat de Profit.ro ca intrând direct pe piața din România la finele anului trecut, preia, într-un transfer de activitate, operațiunile de producție și vânzare de articole lenjerie fără cusături ale celebrei companii românești Adesgo, cel mai mare producător de dresuri și lenjerie din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacția a fost semnată pentru peste 2 milioane euro (plus active fixe evaluate la 1,5 milioane euro) la care se va adăuga costul inventarului transferat, bani care urmează să fie plătiți în rate până la 30 iunie 2025, relevă datele analizate de Profit.ro.

Tefron va prelua inclusiv angajații Adesgo, lista de clienți și furnizori și 125 de mașini de producție.

EXCLUSIV FOTO Un grup de investitori români pregătește un complex rezidențial în locul unor case din mahalaua Mătăsari, unul dintre cele mai vechi cartiere bucureștene CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Un grup de investitori români pregătește un complex rezidențial în locul unor case din mahalaua Mătăsari, unul dintre cele mai vechi cartiere bucureștene

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Adesgo nu au comentat până la acest moment.

Înființată în 1926, ca proprietate particulară a lui Arthur Drechsel, Adesgo a devenit în 1993 societate pe acțiuni cu capital integral privat.

În anii 1998-2002, pachetul majoritar a fost cumpărat de grupul belgian Bonneterie Bosteels de Smeth, iar în 2010, Loar, parte a grupului Argaman Industries, a preluat pachetul majoritar de acțiuni al companiei.

Compania are peste 100 de angajați și exportă circa 85% din producție, pe piața locală produsele sale fiind comercializate atât în magazine proprii, cât și în hipermarketuri.

EXCLUSIV FOTO Reputatul medic Dana Tomescu, șefa secției ATI de la Institutul Clinic Fundeni, intră pe piața imobiliară premium CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Reputatul medic Dana Tomescu, șefa secției ATI de la Institutul Clinic Fundeni, intră pe piața imobiliară premium

Fabrica Adesgo are o capacitate de producție de peste 1 million de perechi pe lună și peste 600.000 de articole de lenjerie. Produsele companiei sunt comercializate sub brandul Diamond by Adesgo.

În 2021, conform celor mai recente date disponibile, compania a avut afaceri de 39,2 milioane lei și o pierdere de 8,7 milioane lei.

Profit.ro a anunțat în 2021 că dezvoltatorul imobiliar Forte Partners, controlat de frații libanezi Johny și Jihad Jabra, a cumpărat terenul fabricii Adesgo, din zona bucureșteană Tineretului.

EXCLUSIV Fondul Agista devine cel mai mare acționar Bittnet; nouă verticală de business pentru Impetum Group CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul Agista devine cel mai mare acționar Bittnet; nouă verticală de business pentru Impetum Group

Tefron Ltd, producător israelian de îmbrăcăminte, cu exporturi în întreaga lume, a intrat direct pe piața din România în noiembrie anul trecut, cum a anunțat atunci Profit.ro.

Compania, listată pe bursa din New York, este unul dintre cei mai mari exportatori din Israel și lider mondial și pionier al producției de îmbrăcăminte bazate pe tehnologie fără sudură (Hi-Tex).

Înființată în 1977, compania produce în fabricile sale din Israel, Iordania și Asia lenjerie intimă, articole sportive și destinate relaxării (n.red. îmbrăcăminte pentru casă) atât pentru femei, cât și pentru bărbați, pentru branduri precum Victoria's Secret, The Gap, NIKE, Target, Patagonia, J.C. Penney, Under Armour, Adidas, Pink și Walmart.

United Commercial Outlets, având în spate compania bulgară de investiții ImPulse, intră pe piața românească CITEȘTE ȘI United Commercial Outlets, având în spate compania bulgară de investiții ImPulse, intră pe piața românească

Pe lângă Israel, Tefron mai are sedii în Canada, Montreal și Shanghai, precum și birouri de vânzări și distribuție în mai multe regiuni din SUA, Vietnam și India.

Compania, cu peste 1.000 de angajați, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 207 milioane de dolari, aproape dublu față de 2021. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tefron ltd
victoria's secret
nike
patagonia
under armour