SUA: SEC acuză firma de audit a Trump Media de fraudă masivă în rapoartele financiare a sute de companii

SUA: SEC acuză firma de audit a Trump Media de fraudă masivă în rapoartele financiare a sute de companii
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2024

Firma de audit a Trump Media și proprietarul acesteia au fost acuzați de Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) de ”fraudă masivă”, pentru activități contabile care au afectat peste 1.500 de declarații depuse la SEC, a anunțat autoritatea federală de reglementare, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Firma de audit, BF Borgers CPA, și proprietarul său, Benjamin Borgers, au fost de acord să fie suspendați definitiv din exercitarea serviciilor de contabilitate în relația cu SEC și, de asemenea, au fost de acord să plătească penalități civile de 14 milioane de dolari, fără să admită sau să infirme acuzațiile, a spus SEC.

Metrorex anunță programul circulației trenurilor de metrou în noaptea de Înviere. Accesul în metrou cu foc deschis - lumânări aprinse, candele aprinse - este strict interzis CITEȘTE ȘI Metrorex anunță programul circulației trenurilor de metrou în noaptea de Înviere. Accesul în metrou cu foc deschis - lumânări aprinse, candele aprinse - este strict interzis

Agenția, numind BF Borgers ”o fabrică de falsuri contabile”, a spus că compania și proprietarul acesteia ”au eșuat în mod deliberat și sistematic să efectueze” audituri și revizuiri trimestriale în conformitate cu standardele ale Consiliului de Supraveghere a Contabilității Companiilor Publice, în peste 1.500 de dosare depuse la SEC din ianuarie 2021 până la iunie 2023, scrie News.ro.

SEC a spus că auditorul din Lakewood, Colorado a mințit clienții spunând că munca sa respectă standardele PCAOB, a fabricat documente de audit pentru a face să pară că munca sa a respectat aceste standarde și a inclus afirmații false în rapoartele de audit pentru peste 500 de companii publice.

În perioada acoperită de plângerea SEC BF Borgers a acționat în calitate de auditor pentru Trump Media, care era deținută în mod privat și se îndrepta către o fuziune planificată cu compania-paravan cotată la bursă Digital World Acquisition Corp.

Trump Media și DWAC au finalizat fuziunea la sfârșitul lunii martie 2024, ceea ce a dus la listarea publică a Trump Media sub simbolul DJT.

La trei zile după ce compania a devenit publică, consiliul de administrație al Trump Media a aprobat menținerea BF Borgers ca auditor al companiei pentru 2024.

”Ben Borgers și firma sa de audit, BF Borgers, au fost responsabili pentru unul dintre cele mai mari eșecuri ale firmelor de audit de pe piețele noastre financiare. Ca urmare a comportamentului lor fraudulos, nu numai că au pus investitorii și piețele în pericol, determinând companiile publice să încorporeze audituri și analize neconforme în peste 1.500 de declarații depuse la Comisie, dar au subminat și încrederea în piețele noastre”, a declarat directorul SEC, Gurbir Grewal, într-un comunicat.

BF Borgers nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale CNBC. Acțiunea-bombă a SEC a ridicat semne de întrebare cu privire la acuratețea informațiilor financiare în mii de rapoarte care au fost emise de companiile auditate de Borgers, inclusiv Trump Media, al cărui acționar majoritar este fostul președinte Donald Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
sec
trump media