Chirițoiu, după ancheta la detergenți cerută de Ciolacu: Monitorizăm constant prețurile produselor de bază. Verificăm dacă unii comercianți au crescut prețurile nelegitim

Chirițoiu, după ancheta la detergenți cerută de Ciolacu: Monitorizăm constant prețurile produselor de bază. Verificăm dacă unii comercianți au crescut prețurile nelegitim
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2024

Consiliul Concurenței monitorizează constant prețurile produselor de bază și verifică dacă unii comercianți au crescut prețurile nelegitim, a declarat președintele autorității de concurență, Bogdan Chirițoiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

"La ora actuală, procesăm datele primite de la comercianți pentru a verifica dacă aceste creșteri de prețuri sunt justificate. Noi monitorizăm constant prețurile produselor de bază, atât alimentare cât și nealimentare. Așa cum am mai spus, am observat așa numitul "waterbed effect", adică o reducere a prețurilor produselor cu adaos comercial plafonat și o majorare a prețurilor celorlalte produse. Ca urmare, verificăm dacă unii comercianți nu cumva au profitat de această conjunctură și au crescut prețurile nelegitim", a explicat Bogdan Chirițoiu, potrivit Agerpres.

FOTO Primark continuă expansiunea în România CITEȘTE ȘI FOTO Primark continuă expansiunea în România

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că autoritatea de concurență va efectua o anchetă în legătură cu scumpirea detergenților cu 25%.

"Prețul la detergenți a crescut cu 25%. Urmează Consiliul Concurenței să facă o anchetă. Am și vorbit deja cu președintele", a spus Marcel Ciolacu, la Brașov.

Serviciile poștale, detergenții și medicamentele se află în topul scumpirilor înregistrate în aprilie 2024, comparativ cu aceeași lună a anului anterior, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică.

În aprilie 2024, prețul serviciilor poștale a urcat cu 26,25%, comparativ cu aprilie 2023, cel al detergenților cu 25,64%, iar cel al medicamentelor cu 23,86%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bogdan chirițoiu
pret