ULTIMA ORĂ După o discuție Ciolacu-Chirițoiu, Consiliul Concurenței va demara o anchetă privind creșterea prețului la detergenți

ULTIMA ORĂ După o discuție Ciolacu-Chirițoiu, Consiliul Concurenței va demara o anchetă privind creșterea prețului la detergenți
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2024

Consiliul Concurenței va declanșa o ancchetă cu privire la creșterea prețului la detergenți, a anunțat premierul Ciolacu, care a precizat că a avut o discuție pe această temă cu președintele autorității de concurență, Bogdan Chirițoiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Atenționat că, în ciuda scăderii inflației sub 6%, prețurile la detergenți au crescut cu 25%, premierul Ciolacu a anunțat că va fi declanșată o anchetă a Consiliului Concurenței.

Ciolacu a precizat că a avut o discuție în acest sens cu Chirițoiu.

”Prețul la detergenți a crescut cu 25%, urmează, cu adevărat, Consiliul Concurenței să facă o anchetă, am și vorbit cu președintele (Consiliului - n.red.)”, a declarat Marcel Ciolacu.

Guvernul semnează pentru noi kilometri din Autostrada Ploiești-Brașov CITEȘTE ȘI Guvernul semnează pentru noi kilometri din Autostrada Ploiești-Brașov

Rata anuală a inflației s-a redus la 5,9% în aprilie comparativ cu anul precedent, față de 6,6% în martie, anunță Institutul Național de Statistică (INS). Prețurile aproape au stagnat în termeni lunari, cu influență mare din partea electricității și gazelor, care s-au ieftinit substanțial și au tras în jos categoria mărfurilor nealimentare.

Plenul Consiliului Concurenței se afla în imposibilitatea de a mai aplica amenzi ori declanșa investigații de la data de 6 aprilie, după ce au expirat mandatele unor membri ai conducerii și nu mai exista cvorum pentru astfel de decizii.

Plenul Parlamentului a numit șapte noi membri în conducerea autorității pentru a debloca situația.

viewscnt
Afla mai multe despre
detergenți
anchetă
preț
consiliul concurenței. ciolacu
chirițoiu