Mandat de arestare în Rusia pe numele fostului campion de șah Garry Kasparov

Mandat de arestare în Rusia pe numele fostului campion de șah Garry Kasparov
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2024

Un tribunal din regiunea rusă Komi (nord-est) a emis un mandat de arestare pe numele fostului campion de șah Garry Kasparov, unul din cei mai duri critici ai Kremlinului și co-fondator al Forumului Rusia Liberă, sub acuzația că a înființat și condus un grup „terorist”, relatează joi Radio Free Europe/Radio Liberty.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tribunalul din Sîktîvkar (capitala regiunii) a emis, de altfel, mandate de arestare pe numele mai multor politicieni de opoziție și activiști ruși aflați în exil, sub aceeași acuzație, scrie sursa citată.

PREMIERĂ Comisia Europeană ia la ochi gazele lichefiate rusești, pentru sancțiuni CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Comisia Europeană ia la ochi gazele lichefiate rusești, pentru sancțiuni

Luna trecută, Rusia l-a pus pe Kasparov pe lista sa de „teroriști și extremiști”, acțiune folosită în general de Kremlin pentru a lua măsuri drastice împotriva oponenților politici, scrie Hotnews.ro.

Garry Kasparov (61 de ani), fost campion mondial de șah și un critic deschis al Kremlinului, a fugit din Rusia în 2013, de teama persecuțiilor. El trăiește în prezent în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
garry kasparov