VIDEO Ciolacu spune că mecanismul privitor la salariul minim european începe de la 1 iulie

VIDEO Ciolacu spune că mecanismul privitor la salariul minim european începe de la 1 iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2024

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că mecanismul privitor la implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie, amintind că a fost emisă ordonanța în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Întrebat la Palatul Parlamentului când vom avea în România salariul minim european, premierul a spus că s-a intrat în procedura de implementare. "Vedeți că am intrat în procedura de implementare. O să explice doamna ministru foarte clar. Am dat și ordonanța", a precizat Ciolacu.

CONFIRMARE Ministrul Finanțelor anunță venituri de 97,1 miliarde lei colectate de ANAF în primul trimestru din 2024 CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Ministrul Finanțelor anunță venituri de 97,1 miliarde lei colectate de ANAF în primul trimestru din 2024

El a adăugat că mecanismul propriu zis va începe de la 1 iulie, scrie Agerpres.

"Da, începe mecanismul. Nu putem rămâne, e un pic cam empirică această formă în care e o negociere cu actorii sociali, patronate și sindicate și Guvernul hotărăște cu cât se mărește și cum, în funcție de anumiți parametri. Cred că trebuie să fie ceva predictibil și un mecanism foarte clar, mai ales că acum va fi un mecanism la nivel european", a transmis premierul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
marcel ciolacu