Argentina prelungește interdicția exportului de carne de vită pentru a ține sub control prețurile interne

Argentina prelungește interdicția exportului de carne de vită pentru a ține sub control prețurile interne
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2022

Autoritățile din Argentina au prelungit luni, până la finele lui 2023, o interdicție privind exportul anumitor sortimente de carne de vită, continuând o abordare neconvențională destinată menținerii sub control a prețului la carne pentru consumatorii locali, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

De asemenea, guvernul de la Buenos Aires a interzis exportatorilor să livreze carcase și jumătăți de carcase de vită pentru următorii doi ani, scrie Agerpres.

Guvernul reintroduce posibilitatea pentru firme de a-și plasa angajații în șomaj tehnic decontat de stat CITEȘTE ȘI Guvernul reintroduce posibilitatea pentru firme de a-și plasa angajații în șomaj tehnic decontat de stat

"Măsurile vor contribui la realizarea unei balanțe între piața din Argentina și exportul de produse din carne", a informat guvernul de la Buenos Aires.

Carnea de vită face parte din identitatea națională a Argentinei. Guvernul este îngrijorat că recenta creștere explozivă a prețurilor va face carnea de vită inaccesibilă pentru familiile sărace. Președintele Alberto Fernandez a interzis, temporar, toate exporturile de carne în luna mai a anului trecut, pentru ca între timp o parte din restricții să fie relaxate.

Până acum strategia de interzicere a exporturilor, însoțită de controlul prețurilor, nu a reușit să își atingă obiectivul principal. Prețurile la carnea de vită au crescut cu 48% în ritm anual în regiunea Buenos Aires iar în luna noiembrie 2021 prețurile la unele sortimente de carne au crescut cu două cifre comparativ cu luna precedentă.

În mod tradițional, producătorii din Argentina cresc prețurile la carne în jurul sărbătorilor și în lunile de vară. Sortimentele de carne de vită precum fleica sau coastele sunt populare la grătarele argentienilor, reuniuni cunoscute sub denumirea de asado. 

viewscnt
Afla mai multe despre
argentina
carne de vita