Bundesbank: Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, a evitat, probabil, recesiunea

Bundesbank: Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, a evitat, probabil, recesiunea
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2024

Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, probabil a crescut în primul trimestru din acest an, evitând astfel recesiunea, a anunțat Bundesbank, banca centrală a țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Recent a fost relatat că producția industrială a Germaniei a crescut pentru a doua lună consecutiv, sporind speranțele în redresarea celei mai mari economii europene.

Conform ultimelor date ale Oficiului Federal de Statistică (Destatis), producția industrială a crescut în februarie cu 2,1% față de luna precedentă, datorită evoluției foarte bune a sectorului construcțiilor, în timp ce analiștii se așteptau la un avans de 0,3%.

VIDEO Contractul României încheiat cu polonezii de la PESA pentru achiziția a 62 de trenuri, în aer CITEȘTE ȘI VIDEO Contractul României încheiat cu polonezii de la PESA pentru achiziția a 62 de trenuri, în aer

A doua lună consecutivă de creștere semnificativă confirmă startul mai bun al economiei în acest an, după declinul din 2023. "Dar încă ne așteptăm la dificultăți în 2024, în urma reducerii competitivității și a cererii slabe", a apreciat Franziska Palmas, economist la Capital Economics.

În februarie, sectorul construcțiilor a înregistrat o creștere de 7,9% față de luna precedentă, în timp ce în sectorul energiei producția a scăzut cu 6,5%. De asemenea, sectorul auto a raportat un avans de 5,7% iar industria chimică de 4,6%.

În pofida expansiunii lunare, producția industrială încă este sub nivelul de dinaintea pandemiei, o ilustrare a dificultăților cu care se confruntă economia germană, afectată de scăderea cererii externe, costurile ridicate de împrumut și majorarea prețurilor la energie.

Alte date arată o ușoară creștere a comenzilor industriale, dar previziunile S&P Global indică o deteriorare a evoluției industriei în martie. Încrederea companiilor și așteptările oamenilor de afaceri s-au îmbunătățit luna trecută, pe fondul așteptărilor că BCE va începe probabil în iunie reducerea dobânzilor, iar condițiile pe plan global se ameliorează.

Campionatul European de Fotbal 2024 va ajuta berea să treacă în fața cocktailurilor CITEȘTE ȘI Campionatul European de Fotbal 2024 va ajuta berea să treacă în fața cocktailurilor

Analiștii se așteaptau la un declin al PIB-ului Germaniei de 0,1% în primul trimestru din 2024, după o scădere de 0,3% în ultimele trei luni din 2023.

După revizuirea datelor provizorii, Destat a informat că în ianuarie producția industrială a crescut cu 1,3%, față de un avans de 1% anunțat inițial.

De asemenea, producția industrială a fost cu 0,5% mai redusă în perioada decembrie 2023 - februarie 2024 față de precedentele trei luni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
economie