Euro, cea mai lungă serie de creșteri față de dolar din 2004

Euro, cea mai lungă serie de creșteri față de dolar din 2004
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 iul 2023
Euro se îndreaptă spre cea mai lungă serie de creșteri zilnice față de dolar din 2004 încoace, investitorii mizând pe faptul că Rezerva Federală este pe punctul de a pune capăt campaniei de majorare a dobânzilor.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Moneda europeană a crescut marți cu până la 0,4%, la 1,1276 dolari, urcând pentru a noua zi și atingând cel mai mare nivel din februarie 2022. Cursul a urcat cu 4% în mai puțin de două săptămâni, ducând avansul său de la începutul anului la 5,1%.
Europa vrea ca achizițiile comune de gaze să devină ceva permanent CITEȘTE ȘI Europa vrea ca achizițiile comune de gaze să devină ceva permanent

Investitorii vând accelerat dolari, considerând că Fed ar putea încheia în curând ciclul său de înăsprire monetară. O majorare este așteptată în iulie, fiind considerată de mulți ultima. 

Indicele Bloomberg Dollar Spot Index a scăzut săptămâna trecută la minimul ultimelor 15 luni, după ce datele au arătat că inflația din SUA s-a temperat mai mult decât era anticipat, evoluția eflectându-se în scăderea randamentelor la titluti de stat americane.
 
"Diferența de randament pe doi ani a continuat să se miște în favoarea euro", a declarat Roberto Cobo Garcia, șeful strategiei FX G10 la Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, citat de Bloomberg.
viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar
curs
fed
inflatie
eur/usd